Tippek és tévhitek

Három dolog amit szeretünk az e learningben

Valentin nap alkalmából, vegyünk sorra három olyan dolgot, ami bizonyítja, hogy az e-learning iránti szeretetünk nem csupán múló szeszély, hanem igaz és örök.

valentin_el_cikk_kep

  1. Határtalan lehetőségeket és kihívásokat kínál egy tananyagfejlesztőnek.

Egy célzott kurzus elkészítése során két út állhat előttünk, vagy a már jól bevált, biztonságos, megszokott módon haladva, elkészítjük a tananyagot az előzőek alapján. Kissé már unalmas grafikai elemeket alkalmazva, a hagyományos struktúrát követve, vagy a kihívások útjára lépünk és létrehozunk valami teljesen újat. A megszokottól eltérő tartalomjegyzéket készítünk, új karaktereket alkalmazunk, merész elágazássokkal dobjuk fel a tananyagot, vagy játékokkal színesítjük. A gamification, önmagában is nagyon csalogató, ám nem tudjuk még széles körben kihasználni a lehetőségeit. Ennek ellenére egy kiváló módja annak, hogy egy e-learning tananyagot szórakoztatóvá és lebilincselővé varázsoljunk vele. Ez egy nagyon izgalmas dolog, ne habozzunk hát legyünk merészek és ne féljünk az újdonságoktól!

  1. Az e learning iparág egyre csak nő.

Egyre több és több cég tér át a hagyományos képzésről az e-learningre ami azt jelenti hogy nagy igény van rá. Sok vállalat keres tehetséges instructional designert, tananyagfejlesztőt, hogy munkájukkal segítsék elő az online képzések és kurzusok fejlődését. Az ő szakértelmük egyre inkább felbecsülhetetlen ebben a folyamatban. Látogassunk konferenciákat, ami szintén bizonyítja milyen izgalmas most az e- learning világa.

  1. Rugalmas

Dolgozhatunk egy cégnél home officeban, kényelmesen otthonról, így kiszolgálva a különböző megrendelők e-learning iránti igényét. Végül, de nem utolsó sorban élhetünk a felhő kínálta lehetőségekkel és használhatunk, olyan eszközöket melyek megkönnyítik a munkánkat. Például a Lectora® Online segítségével, ami lehetőséget biztosít számunkra, hogy bármilyen asztali gépről, laptopról, web böngésző segítségével dolgozhassunk ki tananyagot. Ahol van Wi-Fi, van kiút.

Mi ezekért a dolgokért imádjuk az e-learninget. Ti mit szerettek benne nagyon? Kommentben fejtsétek ki, várjuk véleményeiteket!

 

Kapcsolódó cikkek:

A szerzőről

Göncző Anna

Szóljon hozzá