Tippek és tévhitek

Kreatívkodjunk!

design

Hétkezdő cikkünkben már foglalkoztunk a vizuális gondolkodás és az e-learning kapcsolatával, mai írásunkban pedig tippeket adunk hol és milyen formában tudjuk fejleszteni agyunk jobb féltekéjét.

A legtöbb e-learninghez és tartalomfejlesztéshez használt eszköz rendelkezik beépített funkciókkal, melyekkel színesebbé tehetjük tananyagainkat. De valljuk be, hogy a konkrét design és grafikai célra használt programokkal nagyobb hatást érhetünk el és még inkább élvezetesebbé tehetjük a tanulást.

Az tény, hogy a tananyagfejlesztés mellett a design professzionálisabbá tétele plusz időt vesz igénybe (főleg a kísérletező lelkűeknek teljes kánaán a funkciók bősége), de a végeredmény miatt érdemes belekalkulálni a fejlesztési folyamatba.

Természetesen az online tanulási lehetőségek tárháza ebben a témában is kimeríthetetlenek, ezért egy kis ízelítőt gyűjtöttünk össze útmutatóként:

http://tutsplus.com/courses

http://phlearn.com/

http://www.lynda.com/Elearning-training-tutorials/33-0.html

http://www.lynda.com/Design-training-tutorials/40-0.html

http://www.digitaltutors.com/software/Photoshop-Graphic-Design-tutorials

Aki még elveszettnek érzi magát a témában, a következő oldalakon gyűjthet inspirációkat vagy kereshet képeket, illusztrációkat a tananyagaihoz:

https://www.tumblr.com/search/graphic+design

https://hu.pinterest.com/search/pins/?q=illustration

https://www.flickr.com/search/?sort=relevance&text=graphic

 

Reméljük meghoztuk a kedveteket az alkotási folyamathoz. Ti milyen eszközöket használtok a design kialakítására? Véleményeiteket, ötleteiteket kommentben várjuk!

A szerzőről

Ujvári Bernadett

4 hozzászólás

Szóljon hozzá