Eszközök Jó gyakorlatok Trendek

További 10 eszköz a kreatív tanulóknak

Folytatjuk múlt héten megkezdett listánkat!

5. YouTube

A YouTube a legnagyobb videómegosztó portál. A felhasználói feltölthetnek videókat és lejátszási listákat készíthetnek bármilyen témában. A YouTube-on bármilyen tudományterületről találhatunk információkat, ez egy olyan platform, ahol bárki megoszthatja a tudását.

6. Google Docs

A legtöbb e-learning fejlesztő a Microsoft Office helyettesítőjeként használja a Google Dokumentumokat. Azért lehet jobb választás, mert minden dokumentum online áll elő és tárolódik, valamint többen is tudnak egyen dolgozni.

7. Reddit

A Redditet általában az internet kezdőoldalaként szokták emlegetni, mivel a legtöbb virális tartalom innen indul útjára. A létező fórumok közül ez az egyik legnagyobb, szinte végtelen tartalmakkal minden témakörhöz.

8. SurveyMonkey

Visszajelzéseket szeretnél gyűjteni egy bizonyos témáról vagy eseményről? A SurveyMonkey az egyik legnépszerűbb eszköz a célra. Egy online kérdőív összeállítása és publikálása nem tart tovább néhány percnél, és az eredményeket rendkívül egyszerűen lehet lekérdezni és értelmezni. Amikor nagy döntések előtt állsz, érdemes kikérdezni az emberek véleményét.

9. Quora

A Quora olyan platform, ahol bármilyen témával kapcsolatban lehet kérdéseket feltenni, és a világon bárki válaszolhat ezekre. Minden adott válasz fel- vagy leszavazható, így egyszerűen látható a többség véleménye.

10. Scoop.it

A Scoop.it egy olyan eszköz, melynek segítségével különböző témákhoz találhatunk releváns e-learning tartalmakat. Az interneten rengeted e-learning tartalom található, a Scoop.it megment az irreleváns tartalmaktól.

11. Podcastek

A podcastek jelenleg a tanulás egyre inkább kedvelt formája. Emberek milliói hallgatnak podcasteket nap mint nap. Hallgathatóak vezetés vagy kertészkedés közben, így lehetőséged van tanulni más tevékenységek végzése közben is.

12. LinkedIn

A LinkedIn az ideális közösségi oldal azoknak, akik tanulni és fejlődni szeretnének. Sok okos ember osztja meg munkáját a LinkedIn-en, szóval miért ne tanulhatnál tőlük?

13. Slack

A Slack-et a hosszú és unalmas e-mail levelezések helyettesítőjeként kezelik. A Slack-kel valós időben beszélhet a csapatoddal bármilyen eszközön. Remek eszköz több csapat összekötésére, akik ugyanazon a projekten dolgoznak.

14. Twitter

A Twitter a tweet-ek köré épült közösségi platform, melynek segítségével informált maradhatsz a kedvenc témáiddal kapcsolatban.

 

Ahogy látod, a világ fejlődik. Az e-learning egyre népszerűbb a diákok körében, így aztán érdemes megismerkedni ezekkel az eszközökkel, mert tényleg a jövőt jelentik.

 

Forrás


Október 4-5-én e-learning tréninget tartunk! Várunk, ha szeretnél behatóbban megismerkedni a tananyagfejlesztés folyamataival! Részletek és jelentkezés ITT

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá