Érdekességek Eszközök

Profi képek ingyenes lelőhelye

A dizájn nem csak a grafikai tudásunkon múlik, hanem a kreativitásunkon és leleményességünkön is. Szerencsére ma már több olyan oldal van, ahonnan ingyenesen tölthetünk le jó minőségű képeket.

Ilyen például az Unsplash, ahol több ezer ingyenes stock fotó közül válogathatunk úgy, hogy azokat használhatjuk bárhol és szerkeszthetjük is őket anélkül, hogy ahhoz engedélyt kellene szereznünk. Ha jó képet keresünk, de itt nem találjuk, próbáljuk meg a Pexels, Pixabay, FreeImages.uk oldalán.

Nem csak a fotók fontosak, de a grafikai elemek is egy-egy sablon elkészítésénél is. Erre jó megoldásokat nyújthat a Microsoft Clipart Library, ahol kategóriákba sorolja találhatunk clipart-okat, amiket szintén ingyenesen felhasználhatunk.

A Flaticon a legnagyobb PNG, SVG, EPS, PSD, és BASE 64 fájl gyűjtőhely. Több, mint 1.649.000 vektor ikont találhatunk rajta. Vagy ha még sincs itt, amit keresünk, akkor próbáljuk meg a The Noun Project, Font Awesome, IconPharm oldalán!

Végül, de nem utolsó sorban, amiből egy dizájner tarsolyában sosem lehet elég: a betűtípusok. Jó lelőhely a Google Fonts, ahol 915 szabad felhasználású készlet található (mind magán, mind kereskedelmi használatra). Keresgélhetünk még továbbá a: Freebiesbug, 1001 Free Fonts, DaFont, Font Bundles oldalán.

Forrás:

https://www.ispringsolutions.com/blog/50-best-instructional-design-software-tools?fbclid=IwAR2PBxFzXMkz2qprrnvBdpo22fdZNIHjdics5fYof8BIZHwQbBFEQ0fFW98

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá