Tippek és tévhitek

A tanulás forradalma – idézetek

Mai cikkünket Sir Ken Robinson Bring on the learning revolution című beszéde ihlette, ami bár 2010-ben került fel a ted.com-ra, üzenete máig érvényes.Ken RobinsonKen Robinson beszédében amellett érvel, hogy az egyen-iskolák helyett a személyre szabott oktatásra kell átállni. 1862-es idézetet említ Abraham Lincolntól, amely a következő:

„A csendes múlt dogmái alkalmatlanok a viharos jelen számára. A helyzet nehézségekkel terhes és együtt kell felemelkednünk az eseménnyel. Mivel esetünk új, új módon kell gondolkodnunk róla és új módon kell cselekednünk.”

150 év telt el azóta, azonban tartalma a mai oktatási helyzetre is rávetíthető. A jelen kor megoldását az e-learning jelentheti, amely által az oktatás testre szabása, helyi körülményekhez igazítása könnyebben megvalósítható, mint a hagyományos, lineáris tanítási rendszerben.

Ken Robinson így fogalmaz: „ A reform hasztalan, mert egy rossz modell javítgatásáról szól. Amire most szükségünk van, az nem evolúció, hanem egy forradalom az oktatásban. Át kell alakítanunk valami teljesen másba.”

Az e-learning lehetőséget nyújt arra, hogy a tanulók különböző tudásszintjéhez alkalmazkodva interakciókkal dúsított tananyagokkal kényelmesen, saját otthoni környezetükben, egyéni igényeiknek megfelelően bővíthessék tudásukat.

A teljes beszédet itt érheted el.

Hozzászólásaitokat várjuk kommentekben, a beszéddel kapcsolatban, valamint hogy ti, mikor és hol találkoztatok először az e-learning-gel?

A szerzőről

krisztina.bajcsai

Szóljon hozzá