Jó gyakorlatok

Okosdoboz – Kiváló e-learning tartalom

Kiváló e-learning tartalmaink közt az eddigiekkel ellentétben egy alsó tagozatosok számára készült tartalmat szeretnénk bemutatni. Az Okos Doboz alkalmazást nem csak a szülők és a gyerekek tetszését nyerték el, 2013-ban az eFestival versenyen „Tudástámogató Alkalmazás” különdíjjal is jutalmazták a szakmabeliek.  Ismerjük meg mi is egy kicsit jobban.okosd

Az Okos Doboz egy olyan weboldal, ahol osztályra lebontva találunk játékos feladatokat négy kompetenciaterületről. A kezdőoldalon egy mátrixot találunk, ahol minden évfolyamoknak saját színe van. A mátrix dobozaiban az adott tananyaghoz illeszkedő játékos feladatokat, fejtörőket találjuk. Az Okos Doboz mind a 170 alsós kerettantervi témakörhöz kínál (körülbelül 1500) fejlesztő- és oktatójátékot, amelyek tesztelésébe tanárokat és gyereket is bevontak.

Külön öröm, hogy a feladatok változatosak, számpéldák, színezők, összekötők, puzzle teszik változatossá a gyakorlást. Habár eddig nem foglalkoztunk a (köz) oktatás számára készülő e-learning tartalmakkal az okosdoboz olyan kivétel, amelyet mindenképpen be szerettünk volna mutatni.

A szerzőről

Elter Luca

2 hozzászólás

Szóljon hozzá