Jó gyakorlatok

Akarsz Jazzről tanulni?

A külföldi egyetemeken virágkorát élik a MOOC kurzusok, ahol nagy igény van a nyitott oktatásra. Hazánkban az első kezdeményezés az Eötvös Loránd Tudományegyetem nevéhez főződik, most pedig az Óbudai Egyetem Moodle rendszerben működő MOOC-ot hozott létre.

tamogato_obudai_egyetem

Az Egyetemi Kutató és Innovációs Központ részeként Kárpát-medencei Online Oktatási Centruma (K-MOOC) szeptember elsejével kezdte meg működését. A kezdeményezés a Kárpát-medencében és különösen a határon túli magyar tannyelvű képzést folytató felsőoktatási intézményeket segít, de bárki csatlakozhat a kurzusokhoz.

Jelen pillanatban négy ilyen kurzus szerepel a kínálatban, melyek akár több félévesek is lehetnek, félévenként 12 alkalmat jelöltek meg a szervezők. A témák nagyon változatosak: Jazz kultúrtörténet, problémamegoldó technikák, pedagógia és ergonómia.

A kurzusokhoz az www.kmooc.uni-obuda.hu oldalon lehet hozzáférni. Reméljük, hogy ha nem is félévkor, de a kurzusok lezártával az intézmény készít egy összegzést, amely kitér a hatékonyságra, a részvételi számokra. Reméljük a jövőben egyre több felsőoktatási intézmény dönt úgy hazánkban, hogy nyílttá teszi kurzusait. Kívánjuk, hogy az Óbudai Egyetem kezdeményezése sikeres legyen és a kurzusok sora tovább bővüljön. Sok sikert hozzá!

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá