Események

Konferencián jártunk

IMG_4219

Konferencia tekintetében az évet február 26-án nyitottuk, amikorra az Oracle-től kaptunk meghívást egy HR-eseknek szóló délutánra. Az esemény központi témái a munkaerők teljes munkahelyen töltött életciklusát lefedték a toborzás kiválasztástól, betanulásukon át egészen fejlesztésükig és személyiségük megismeréséig.

 

Az első blokkban Biber Attila az Oracle munkatársa adott betekintő képet a délutánról, beszélt az alkalmazások fontosságáról és a felhőalapú megoldások legfontosabb előnyeiről is. A vendégelőadók sorát Bíró Gábor és Szeles János nyitotta, akik az Oracle Taleo toborzás/kiválasztás modulját mutatták be részletesen. Megtudtuk, hogy a Taleo nem csak a kiválasztási folyamatot segíti, de adatbázisként szolgál a korábbi jelölteket illetően.

IMG_4235

Előadásunk témája a Youtube generációk tanulási igényei és motivációi valamint a felhőalapú megoldások köré szerveződött. Elsőként a szervezetek dolgozóinak (ha jobban tetszik tanulóinak) jellemzői, motiváció kerültek bemutatásra, majd a nekik legjobban tetsző tananyagtípusokról ejtettünk néhány szót. Részletesen kitértünk rá, hogy az e-learninggel kapcsolatban leggyakrabban felmerülő problémákra legtöbb esetben egy felhő alapú megoldás jelenthet megoldást. Az előadás után sok kérdés merült fel a generációk közti különbségekről és a felhőben „lebegő” adatok biztonságáról.

A kávészünet után ismét Biber Attilát hallottuk, ezúttal az Oracle szoftver szimulációt készítő eszközéről, az UPK-ról beszélt bővebben. Az eszközzel szoftver szimulációkat, hozzá tartozó tesztet és felhasználó kézikönyvet készíthetünk percek alatt. Olyan cégek esetében lehet ez az eszköz érdekes, ahol folyamatosak az innovációk és a használt programok elsajátítása hosszabb időt venne igénybe.

IMG_4292

Az utolsó előadást Fehér Csaba (Oracle) és Magyarosi Dóra (ASH) tartotta „Ember a számok mögött” címmel. Az előadásból megismerhettük a HOGAN tesztek működését, jelentőségét a kiválasztási folyamatban, a jutalmazásban és az ösztönzésben. A teszt lehetőséget ad rá, hogy feltérképezzük munkavállalóink erősségeit és fejlesztendő területeit is, amely nagyban hozzájárul az adott alkalmazott fejlesztéséhez és megtartásához.

Az előadásokat egy hosszabb kávézás követett, amely keretében az előadók és a közönség tovább beszélgethettek felmerülő kérdéseikről kötetlenebb formában. IMG_4268

 

Az előadások alatt értékelőlap kitöltésére kaptak lehetőséget a vendégek, amelynek eredményeiből egyértelműen látszik, hogy a közönséget leginkább az utolsó előadás mozgatta meg. Második helyet foglalta el a Taleo alkalmazását bemutató előadások, köztük az e-learninggel kapcsolatos prezentációnk. Külön öröm volt a szervezők és a mi számunkra is, hogy a résztvevők majdnem mindegyike különösképp hasznosnak látta a délutánt és a későbbiekben is részt venne hasonló eseményen.

IMG_4190

 

A következő hasonló konferenciát őszre tervezi az Oracle, ennek megrendezéséről és részleteiről mindenképpen tájékoztatjuk kedves olvasóinkat.

A szerzőről

Ujvári Bernadett

Szóljon hozzá