Eszközök

A CourseMill 7.5 újdonságai

A közelmúltban, május 1-jén jelent meg a Trivantis oktatásmenedzsment rendszerének legújabb verziója. Lássuk, mik a főbb újdonságok!

A CourseMill mostani frissítése három fő témára összpontosít: alapjában újult meg a tanulói kezelőfelület, megújult az API (alkalmazásprogramozási felület), illetve mobil applikációt fejlesztettek a rendszer használatához.

A legnagyobb „dobás” kétségtelenül a tanulói kezelőfelület megújítása (egyelőre csak tanulói oldalon, az admin felület még a szokásos). Akik ismerik, használják a CourseMillt, jól tudják, hogy a rendszer rendkívül egyszerű felépítésű és működésű, viszont az egyszerűség velejárója volt a szerény, akár elmaradottnak is mondható, kissé barátságtalan, nem testreszabható megjelenés. Az új verzió ezzel szemben már megfelel a 21. századi igényeknek. A panelek elrendezése, mérete, az oldal színei mind testreszabhatóak, az oldalsó menü nyitható és csukható, kétféle elrendezési mód közül is lehet választani. A megjelenés reszponzív, a kurzusoknak thumbnail állítható be bármelyik tananyagszerkesztő szoftver segítségével. A kurzus katalógusban sokkal egyszerűbbé vált a keresés, a naptárban szerepeltethetőek a tantermi képzések helyszínei, a transcript lekérdezi a korábbi próbálkozásokat egy-egy tananyag esetén, és a chat is jóval fejlettebb lett.

Megjelent a CourseMill mobil alkalmazás Androidra és iOS-re. Az adott szervezethez való mobilos hozzáféréshez szükséges a mobil hozzáférés kódja, amit a felhasználó a saját profilján talál, tehát először mindenképp be kell jelentkeznie desktop környezetben. A mobil applikációval ugyanazok a funkciók érhetőek el, mint az asztali verzióban. Lehetőség van a tananyag letöltésére, így akár offline is elvégezhető, és az eszköz a legközelebbi kapcsolódáskor szinkronizál.

Az új API-val új backend struktúrát kapott a CourseMill, aminek segítségével pl. egyszerűen lehet egyedi belépőoldalt készíteni a Lectora segítségével. Lehetségessé vált a harmadik oldali integráció és user adatbázissal összekapcsolhatóvá vált a CourseMill.

Mivel a frissítés legnagyobb erőssége az új megjelenés, érdemes belenézni az alábbi videóba:

http://community.trivantis.com/knowledge-base/whats-new-coursemill-7-5/

Részletes jegyzetek és API guide:

https://www.trivantis.com/release-notes/coursemill-7-5

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá