Jó gyakorlatok Trendek

A Coursera 10 leglátogatottabb képzése 2017-ben (II. rész)

A Coursera, a világ legnagyobb nyílt online kurzus szolgáltatója 2017-es legjobb, legnépszerűbb kurzusaiból szemezgettünk.

Folytatjuk múlt heti bejegyzésünket a másik öt képzés bemutatásával.

 

    1. Programozás mindenkinek: a Python nyelv alapjai, University of Michigan

    Ez a kurzus programozási alapismereteket tanít Python nyelv használatával. Minden előképzettség nélkül, alapvető számítástechnikai ismerettel rendelkezők a célhallgatóság. Aki sikeresen teljesíti a kurzust, lehetősége nyílik magasabb szintű kurzusokat elvégezni.

    Még részletesebben érdekel.

     

    1. Algoritmusok I. rész: Princeton University

    Programozóknak szóló alapvető információkat hallgathatunk az algoritmusokról és adatstruktúrákról. Különös tekintettel a Java alkalmazások tudományos teljesítményelemzésére.

    Többet szeretnék tudni

     

    1. Angol nyelvi képzés a karrier fejlesztéshez: University of Pennsylvania

    Olyan embereknek tervezték a kurzust, akik hivatásukban az angolt használják a munkájukhoz nem anyanyelvi nyelvhasználóként. Azoknak szól, akik szeretnék tovább képezni angol nyelvi készségeiket a globális munkaerőpiac elvárásainak megfelelően. Tapasztalatot szerezhetnek álláskereséssel, jelentkezéssel, állásinterjúkkal kapcsolatban. Ezekben a témákban megismerik az Egyesült Államok jellegzetességeit és összehasonlíthatják saját országuk jellemzőivel.

    Még részletesebben érdekel!

     

    1. Neurális hálózatok szerepe a gépi tanulásban

    Az első pontban már ismertetett témával foglalkozik ez a képzés is.

    Tudjon meg többet a mesterséges neurális hálózatokról és arról, hogyan használják őket a gépi tanuláshoz, a beszéd és az objektumok felismeréséhez, a digitális képfeldolgozáshoz, a nyelv és az emberi mozgás modellezéséhez.

    Részletesebben érdekel

     

    1. Pénzpiacok: Yale University

    Áttekintést kaphatunk azokról a pénzügyi ötletekről, metódusokról, intézményekről, amik támogatják az emberi társadalmat a kockázatkezelésben és a vállalkozások működésében. A kurzus elvégzése segít a pénzügyileg kompetens vezetői képességek kialakításában. Bepillanthatunk a kockázatkezelés és a viselkedésfinanszírozási elveibe, megérthetjük az értékpapír-, a biztosítási és a bankszektor valós működését.

    Többet szeretnék tudni!

     

    Ez a lista lehet inspiráció arra nézve, hogy milyen kurzusokat végezzünk el, de a társadalmi, technológiai trendekről is képet kaphatunk belőle. A külföldi jó gyakorlatok után érdekes lehet hazai viszonylatban is megnézni a top 5 legizgalmasabb e-learning kurzust.

A szerzőről

Pauer László

E-learning szakértő az ARTudásmenedzsmentnél, tanári végzettséggel, korábbi pedagógusi és oktatásszervezői tapasztalattal.

Szóljon hozzá