Tippek és tévhitek

Már a németek is!

iversityKorábban már beszámoltunk arról, hogy külföldön milyen kezdeményezések vannak, hogy oktatási tartalmakat osszanak meg világszerte e-learning formában. Most egy újabb platformot mutatunk be, méghozzá a német Iversityt.

Elsőként néhány számadatot érdemes megemlíteni a platformmal kapcsolatban: indulást követő 3 hétben már 220 ezer felhasználó regisztrálta magát valamelyik kurzusra. Mára a tanulók összesen 180 országból látogatják az oldalt, köztük Brazília, India, Pakisztán, Fülöp-szigetek, így bátran mondhatjuk egy világszerte ismert MOOC központról van szó.

A Berlin-központú platformon egyrészt egyetemek gondozásában, másrészt egyéni tanárok által is készülnek kurzusok. Ezekre e-mail cím megadásával lehet jelentkezni, majd az adott ütemezésben kapott anyagok feldolgozhatóak. Válogathatunk filozófia, építészet, fizika, gazdaság, biológia, vagy éppen politika témakörökben is.

A kurzusok adatlapján nem csak az anyagról és az ütemezésről találunk információkat, hanem a kurzust tartó oktatóról is.

Utoljára megjelent cikkünk óta hazánkban változást sajnos nem tapasztaltunk sem kezdeményezés, sem elfogadottság terén.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá