Jó gyakorlatok

A Google legújabb terméke, a Google Classroom

digital-classroom1-300x196Már debütált a Google legújabb fejlesztése, a Classroom („Osztályterem”), egy ingyenes applikáció, ami segíti a tanárokat a feladatok elkészítésében, megszervezésében, visszajelzést tudnak adni a diákjaiknak, emellett kommunikálni is tudnak osztályaikkal. Ez az oktatást segítő eszköz a Google Apps oktatási programcsomagok részét képzi.

A még mindig bevezetés alatt álló szolgáltatását a Google azon alapelvekre helyezte, miszerint az oktatási eszközöknek egyszerűnek és könnyen használhatónak kell lenniük, emellett lehetőséget biztosítson a tanároknak arra, hogy többet taníthassanak, a diákoknak pedig arra, hogy többet tanulhassanak.

Néhány pont, amiért a Google Classroom-ot ajánljuk:

  • Feladatok könnyű szervezhetősége, összegyűjtése: a Classroom összeköttetésben áll a Google más termékeivel (Drive, Gmail, Docs) is, ezáltal mindenféle papír használata nélkül állíthatunk elő feladatokat, képzéseket. A tanárok pontosan láthatják, ki végezte el a feladatokat, és a diákok számára direkt, valósidejű visszajelzéseket tudnak adni.
  • Elősegíti a kommunikációt: a tanárok információkat oszthatnak meg, lehetőségük van kommunikálni osztályon belül és kívül is.
  • Szervezettség: a Classroom automatikusan Drive mappákat készít minden feladathoz, minden diáknak. Így a diákok is könnyen megjegyzik és átlátják, mi a soron következendő feladatuk.

A diákoknak és a tanároknak is lehetőségük van regisztrálni a Classroom egy korai verzójáért a következő linken: classroom.google.com/signup.

Szeptembertől a Google szeretné elérhetővé tenni Classroom szolgáltatását minden iskola számára, emellett elmondták, hogy a Google az oktatási programcsomagot használók számára nem fognak reklámokat küldözgetni, és nem fogják felhasználni a tanulók személyes és tanulásra vonatkozó adatait különböző célzott hirdetések megjelenítésére sem.

A szerzőről

Badó Gabriella

Szóljon hozzá