Jó gyakorlatok

Szerethető matektanulás e-learniggel

blocks-mathematicsA matematika szó hallatán az emberek többsége rossz tapasztalatokat, illetve emlékeket idéz fel. Korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk olyan e-learning tartalmakkal, amik megkönnyítik a diákok ismeret elsajátítását bizonyos témákban. Most egy újabb gyöngyszemre bukkantunk ebben a témában. Mosóczi András matematikus és társai e-learning projektjükkel már számos díjra tettek szert. Az új e-learning program, a mateking.hu (illetve angol nyelvű változata) a koncepció megalkotója szerint azért jött létre, hogy fejlett pedagógiai érzékkel és nagy tanítási tapasztalattal rendelkező szakemberek segítsék az egyetemista és főiskolai hallgatók ismeret elsajátítását.

Az oldalon különböző témákat böngészve humoros és érthető formában tehetünk szert ismeretekre, de találhatunk feladatokat, részletes megoldásokat, szemléletes ábrákat és rengeteg elméleti kiegészítést is. A digitalizáló tábla és egy oktatóprogram segítségével készített anyagok lépésről lépésre magyarázzák el egy-egy feladat megoldását. A tananyag első felét ingyenesen meg lehet nézni, de a második részéért már fizetni kell. Az oldal nagyon felhasználóbarát, könnyen kezelhető és a design is nagyon letisztult.

A mateking. hu oldal előnyei és népszerűsége nem abban rejlik, hogy valami teljesen új tartalmat közvetít a témában. A kulcs a módszerben rejlik, ez pedig nem más, mint az e-learning. Az oldal népszerűségét csökkenti a diákok körében az, hogy egy részéért fizetni kell, egy tantárgycsomag körülbelül 4000 forintba kerül, ám akiknek erre nincs lehetőségük azok kedvükre válogathatnak a témában, a Coursera kínálatában, ahol rengeteg ingyenes anyagot fedezhetünk fel..

Nektek meghozta a kedveteket egy kis matekhoz?

Kommentben várjuk a véleményeiteket!

Bővebben a témáról:

A szerzőről

Göncző Anna

1 hozzászólás

Szóljon hozzá