Trendek

5 tipp az eszközfüggetlen e-learning dizájn kialakításához – 5.

Cikksorozatunkban minden csütörtökön megismersz egy-egy újabb módot arra, hogy miként tudsz olyan e-learning dizájnt kialakítani, ami teljesen eszközfüggetlen, tehát ugyanolyan jól mutat okostelefonon netezve, mint laptopon, vagy tableten.

A felhő alapú előnézet és tesztelés előnye

 

A jó eszközfüggetlen szoftverek lehetőséget biztosítanak arra, hogy megtekintsd a kurzusodat különféle eszközökön (mobil, laptop, asztali gép, tablet) mielőtt azt élővé teszed és elérhetővé mindenki számára. Számtalan módja lehet annak, hogy megoszd az e-learning anyagodat:

–          készíthetsz egy direkt linket hozzá, amit privátban osztasz meg, vagy közzé teszed valamelyik szociális média oldalon;

–          készíthetsz QR kódot, amit utána beszkennelsz a mobiloddal, és megoszthatod a kollégákkal.

Az együttműködés azért is fontos, mert a visszajelzések tanulságai alapján tudod javítani, tökéletesíteni a munkádat. A visszajelzés vonatkozhat akár a kurzus kinézetére, vagy magára a tartalomra, vagy akár a megszerkesztettségre, kinézetre, logikai struktúrára.

Abban az esetben, ha azt választod, hogy az e-learning tananyagodat megosztod a többiekkel véleményezés céljából, akkor ezt egy felhő alapú alkalmazás segítségével teheted, amiben lehetőség van arra is, hogy a rendszeren belül véleményezzék az oldalakat a kollégáid. A felhő alapú alkalmazás használata kifejezetten egyszerű, és akár megosztható a munkahelyeden belül különböző osztályokkal is, ha nem akarod az egész csapattal, vagy lehetőség van földrajzilag egymástól távol lévő embereket is bevonni. Nincs is másra szükséged ehhez, mint egy felhő alapú alkalmazásra, és internet kapcsolatra.

 

Forrás

A szerzőről

Müller Andrea

Tananyagfejlesztő az ARTudásmenedzsmentnél, aki több éves e-learning fejlesztői és pedagógiai tapasztalattal rendelkezik.

Szóljon hozzá