Események Jó gyakorlatok

E-learning challenge

Érdekel az E-learning világa? Szívesen kipróbálnád magad az online felületek létrehozásában? Nem tudod, hogyan kezdj neki? Érdekel a grafika, a dizájn, az ikt-s eszközök használata esetleg online tananyag szerkesztésének világa, de megreked a tudásod a Paint vagy a PowerPoint alapjainál? Esetleg már van tapasztalatod, de nem tudod mihez kezdj, hogyan fejleszd magad tovább, vagy hogyan oszd meg másokkal a tudásod?

Az E-learning heroes közössége remek lehetőséget nyújt neked a fejlődésre. Az E-learning challengen  akár kezdőként, vagy már a pályán elismert versenyzőként is részt vehetsz.

Az E-learning hősök közössége már 2013 óta heti rendszerességgel osztja meg online kihívásait. A folyamatosan újuló trendekhez igazodva, biztosan tudnak neked újat mutatni! Bár már lassan a 200. kihíváshoz közelednek, a jó hír az, hogy bármikor be lehet csatlakozni. Sőt! Az oldalon az összes eddigi kihívást be lehet pótolni, akinek lelkesedése és ideje engedi.

A heti E-learning kihívások lehetővé teszik számodra, hogy kiélhesd kreativitásod, gyarapítsd tudásod és képzettségednek megfelelő szinten alkothass.

A szórakoztató feladatok kivitelezése teljes mértékben rád van bízva, úgy tanulsz, hogy észre sem veszed! Aggódni sem kell, ha nincs ötleted, az oldalon mások munkájából inspirálódhatsz, a szerkesztők pedig hasznos tippekkel látnak el. A munkáidat a saját portfóliódban foglalhatod össze. A portfóliódnak külön honlapot is létrehozhatsz, de megoszthatod a közösség Facebook oldalán a Twittereden vagy Pinteresteden is a #ELHchallenge jelzéssel ellátva.

Miért jó a portfólió? A közösség szerkesztői úgy fogalmaztak, hogy a portfólió a te személyes „E-learning selfied”

A Guardian kutatásai szerint az embereknek fél másodperc elég, hogy megítéljék a másik ember megbízhatóságát. Amit magadról mutatsz a szociális hálókon keresztül, téged és a tudásod megbízhatóságát fogja reprezentálni. Így van ez az E-learninges alkotásokkal is! Amire büszke vagy, oszd meg bátran! Így kis szerencsével akár befutó is lehetsz a pályán!

Lássunk néhány példát az eddigi kihívásokról!

Egyik héten a résztvevőknek egy Icebreaker Igaz vagy hamis játékot kellett fejleszteniük. A feladat adott: a bemelegítő ismerkedős játék lényege, hogy 3 állításból az egyik hamis lesz, amire a másik játékosnak kell rájönnie. A kivitelezés a résztvevőkre van bízva, de természetesen jó néhány ötlettel, hasznos tippel ellátnak a szerkesztők, hogyan is állj neki.

A nyelvoktatás digitalizálására is indult kihívás. Nagy kérdés, hogyan motiváljuk az idegen nyelvet tanulni vágyókat? Természetesen a játszva tanulásra sokan kaphatóak, de a szórakozáson kívül a tartalomnak és a dizájnnak is fontos szerep jut. Ebben a témában is rengeteget inspirálódhatunk az eddigi megoldásokból.

Készen állsz, hogy belevesd magad az E-Learning fejlesztésbe? Az eheti kihívást itt találod, amit a Storyline program segítségével készíthetsz el. Ennek demoját ingyen letöltheted az oldalról. Az oktatóvideós segítséget itt találod.

Most már minden adott hogy nekivágj az E-Learninges kihívásodnak! Sikeres e-tanulást és kreativitást kívánunk!

Burucs Eszter

az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógia és Pszichológia karának andragógia szakos hallgatója

A szerzőről

Nemes-Réti Krisztina

Tananyagfejlesztő és e-learning szakértő az ARTudásmendzsment csapatában.

Szóljon hozzá