Eszközök

Mobil alkalmazások a vállalati képzésekben II.

Cikkünk előző részében áttekintettük a mobil alkalmazások felhasználásának lehetőségeit a vállalati képzésekben. Mostani írásunkban négy példán keresztül mutatjuk be, hogyan használhatók ezek az alkalmazások játékosított, személyre szabott, mikro egységekre bontott vállalati tréningekhez.

Láthatunk példát a fejlesztésére, egy teljesítménytámogató eszközt és egy mikrotanulást támogató alkalmazást ismerhetünk meg. Ezen kívül egy egyedülálló példát találunk egy mobilalkalmazás használatával tantermi képzés digitalizálására.

  1. Az első mobil applikáció a mikrotanulást támogatja

Ezt a mobil alkalmazást az Y generáció számára,készségfejlesztési céllal tervezték.  Lehet benne testre szabni, játékosítani, tanulási utakat kijelölni, támogatja a mikrotanulást.

  1. A következő app szakmai készségfejlesztő alkalmazás vállalati tréningekhez:

A mobilalkalmazás célja, hogy támogassa és megerősítse az ugyanazon a témára vonatkozó hivatalos képzést (ügyfelek elvárásainak kezelése).

Lehetőségek:

– Gamifikált kihívások és értékelések (amelyek skálázhatók több modul és program támogatására).

– Pontszámok és ranglisták.

  1. Időgazdálkodás – Alkalmazás vállalati képzéshez

Ez az alkalmazás a  puha faktorok fejlesztéshez használható

Jellemzői:

– Mikrotanulás – elméleti szempontok megismerését segíti

– Játékos kvíz

  1. Blended Learning Solution: Mobil alkalmazás az oktató által vezetett képzés (Instructor Led Training – ILT) digitalizálására.

Az eLearning és a hagyományos tantermi képzés integrált megközelítése néha a legjobb módja a munkaerő képzésének. Ez a mobilalkalmazás támogatja a blended oktatást, és online támogatást nyújt a trénernek és a résztvevőknek.

Funkciói:

– Az oktatók támogatása: letölthetik a szükséges online anyagokat bármely képzéshez. A trénerek a mobilalkalmazást használhatják a PPT-k bemutatására, letölthetik és megoszthatják a PDF-fájlokat nyomtatáshoz és a videókat is bármely képernyőn. A mobilalkalmazást különböző nyelveken fejlesztették, így további rugalmasságot biztosít az oktatóknak és a tanulóknak, ha kiválasztják a megfelelő nyelvet.

– Rugalmasság a tanulók számára, mivel elérhetik az információt előtte/utána, vagy az ILT munkamenet során.

– A rendszergazdák hozzáférhetnek a felhasználói elemzésekhez, megismerhetik az interakciókat, új értesítéseket küldhetnek a tanulóknak, és hozzáadhatnak tanfolyamokat.

A bemutatott példák röviden áttekintik a lehetőségeket és megmutatják, hogy miért érdemes mobil alkalmazások használatába fektetni, ha vállalati tréningekben gondolkodunk. Ha érdekel, hogy milyen lehetőségek rejlenek még a témában, vagy vállalati tréningek bevezetésén, digitalizálásán gondolkodsz, keress minket és segítünk áttekinteni, személyre szabni a lehetőségeket.  Kollégáinkat eléred a +36 1 782 89 19-es telefonszámon, vagy az info@artudasmenedzsment.hu email címen.

A szerzőről

Nemes-Réti Krisztina

Tananyagfejlesztő és e-learning szakértő az ARTudásmendzsment csapatában.

Szóljon hozzá