Tippek és tévhitek

A visszacsatolás fontossága

Az e-learning anyagok és a keretrendszerek egyik fő előnye kétségkívül a tesztekben és azok nyilvántartásában rejlik. Mai cikkünkben azt fejtjük ki, hogy milyen jellegű cégeknél, mikor és miért hasznos a tanulók tesztelése. 

Manapság minden vállalatnál fontos, hogy az ott dolgozók folyamatosan tanuljanak, ismerjék a legújabb információkat. Természetesen a tanulás intenzitása sok dologtól függ:

A legmeghatározóbb a cég tevékenysége illetve a munkakör.


Sokkal gyorsabban elavul a kollégák tudása azoknál a vállalatoknál, ahol a gyorsan változó környezet diktálja az ütemet. (pl. telekommunikációs szektor) A vállalatnak a versenyképesség megőrzése érdekében folyamatosan lépést kell tartania a legújabb információkkal, ehhez pedig az alkalmazottak folyamatosan oktatásán keresztül vezet az út. Az oktatás szükséges, de nem elégséges. Meg is kell róla győződni, hogy a kollégák megértették-e az átadott információt, tudják-e használni azt.Minél nagyobb cégről van szó, annál nehezebb ezt mérni. Az online tesztírásnak  másik előnye a könnyű nyomon követhetőség. Ezért a kötelezően elvégzendő vagy ismétlő képzések számonkérésére is tökéletesen alkalmas.

Az e-learning tananyagok előnyeiről, a tananyag egyszerű aktualizálásáról és a rugalmas tanulási időről már sokszor beszéltünk. A tananyag megértésének méréséről már kevesebbet, pedig legalább annyira fontos, mint maga az oktatás.

A hagyományos számonkérési módszert mindenki jól ismeri: Az oktatás után tanárok teszteket íratnak a tanulókkal.

Ennek hátrányai:

  • Időigényes, mert az oktatónak idő kell, míg kijavítja és értékeli a teszteket.
  • Költséges, mert a legtöbb esetben meg kell fizetni az oktatót, a terem bérleti díját, és a tanulók elszállásolásást.
  • Rugalmatlan, mert a tanulóknak és az oktatóknak alkalmazkodniuk kell az időponthoz. A hiányzók miatt szükség lehet pótalkalmak meghirdetésére is.

 

  • A tesztek online kitöltetésével a következő előnyökben részesülhetünk: A tanulók saját időbeosztásuk szerint egy meghirdetett időszakban bármikor elvégezhetik a teszteket.
  • A tanulók és a tanárok is azonnali visszajelzést kapnak a tanulók teljesítményéről.
  • A tanulók rugalmasan, bárhol, bármikor foglalkozhatnak a tesztek kitöltésével.

A feladatok létrehozása során számos teszt típus közül választhatunk, melyekre a papíralapú számonkérés nem feltétlenül alkalmas.

A vezetőség, a felettesek, a HR és az oktatók azonnal és részletes kimutatásokat készíthetnek az eredményekből. Az eredmények bármilyen mélységben kinyerhetők, később bármikor könnyen visszakereshetők.

 

A következő hetekben praktikus tanácsokat nyújtunk az online tesztírással kapcsolatban. Addig is várjuk a kommenteket!

Milyen tapasztalaitok vannak az online tesztír(at)ással kapcsolatban? Miért éri meg használni? Ha nem használjátok, miért?

A szerzőről

Kiss Péter

Szóljon hozzá