Tippek és tévhitek

Evernote Peek

 

Korábbi cikkeinkben már foglalkoztunk azzal a témakörrel, hogy kérdésekkel hogyan lehet hatékonyan tanulni, az Evernote Peek ebben van a segítségünkre. Az alkalmazás, bár kvíz-szerű felépítéséből fakadóan kvízjátékként van számon tartva, nagyszerűen használható tanuláshoz is.

Az program lényege, hogy előre beépített témakörökhöz kapcsolódóan kérdéseket válaszolhatunk meg. Az új Ipad 2-höz egy Smart Cover nevű fedőlapot kell használnunk, amely legalsó paneljét felhajtva megkapjuk a kérdést, ha pedig még egy panelt felhajtunk, a választ is láthatjuk. Akik a régebbi Ipaddel rendelkeznek, azoknak sem kell lemondani az alkalmazásról, szintén ingyenesen tölthető le virtuális fedőlap.

Számunkra izgalmasabb a magunk által létrehozott feladatbank, vagy, ahogy az alkalmazás nevezi: „notebook”. Ezzel a funkcióval tudunk létrehozni teljesen személyre szabott csoportot, bár érdemes körülnézni a már meglévő  notebook-ok között is.

Az alkalmazás kiválóan használható például nyelvtanuláshoz, vagy akár tananyagok elsajátítása utáni ellenőrzéshez is. A felvillanó kérdések közül az alkalmazás megjegyzi a rontott kérdéseket (ezt magunknak kell bejelölni), majd a végén ismét megjeleníti azokat.

Előnyei:

  • Testre szabható kérdések, újabb jegyzetek létrehozása.
  • Az Evernote alkalmazás már önmagában hasznos lehet, ebben készíthetünk magunknak jegyzeteket.
  • Ingyenesen letölthető
  • Amennyiben Smart Cover csatlakoztató nélküli IPaddel rendelkezünk, ingyenesen letölthető alkalmazással helyettesíthetjük azt.

Hátrányai:

  • Nincsen (még) magyar nyelvű kérdéstár
  • Újabb notebook-ok elkészítése sok időt vehet igénybe

Személy szerint azt gondolom, hogy a program – amennyiben a tanuló rendelkezik a megfelelő felszereltséggel – teljes mértékben beépíthető a tanulási folyamatba. Ti használtátok már? Kipróbálnátok? Hogyan illesztenétek be a tanulási folyamatba?

A szerzőről

Elter Luca

2 hozzászólás

Szóljon hozzá