Tippek és tévhitek

E-learning tévhitek 6.

E-learning tévhiteket bemutató sorozatunk hatodik részében megpróbáljuk azt a tévhitet eloszlatni, miszerint az e-learninges tanulás korlátozza a világ tágabb megismerését és a tanuló személyek közt falakat emel.

Ez a mítosz lehet, hogy már eloszlott azok körében, akik eddig is figyelemmel kísérték sorozatunkat, mégis úgy érezzük érdemes foglalkoznunk ezzel a témával még egy kicsit.

A világ óriási, lehetetlenség megismerni. Az a tanuló, aki reggel felkel és elmegy az iskolába, vagy az az alkalmazott, aki egy emeletet liftezik, hogy a tanterembe érjen, nem ismerik meg jobban a világot. Azok, akik e-learninget használva tanulnak, azok annál inkább. Nem szabad azt hinnünk, hogy az e-learninges tanulás az elektronikus tananyag átlapozására korlátozódik.

Említettük már a földrajzi helyek áthidalását, itt is megemlítjük, hiszen a tanulók nemcsak egymásról, hanem egymás kultúrájáról, környezetéről is többet tudnak meg. Érdeklődésüknek megfelelően az interneten továbbkutakodhatnak, ahogy kedvük tartja.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá