Eszközök Módszertan Tippek és tévhitek

5 ok, amiért fontos a befektetés megtérülésének kiszámítása a képzéseknél

Sokan beleesnek abba a hibába, hogy figyelmen kívül hagyják a megtérülés kiszámításának fontosságát, pontosan ezért bemutatunk 5 okot, ezek megmutatják miért is elengedhetetlen tényező ez a képzéseknél.

Öt vezetőből kevesebb, mint egy gondolja azt, hogy elegendő időt fektetett bele a képzések kiértékelésébe, még kevesebb, hogy kiszámítsa a képzésekbe befektetett összeget. Gondolj csak a saját képzéseidre, mégis mennyinél fordult elő, hogy kalkuláltad a megtérülést?

A kiértékelés könnyen kerül a teendőlisták végére. Az emberek számos okból kerülik ezen összegek kiszámítását. Gondolj csak bele, akár azért is, mert egy elavult LMS megnehezíti a jelentések készítését!

Mivel ezek könnyen feledésbe merülhetnek, bemutatunk 5 tippet, miként kalkulálhatsz:

  1. Növeld a költségvetést!

Nincs olyan vállalkozás, amelyik pénzt fektet egy olyan területbe, ahol nem igazolt a megtérülés. Ehelyett olyanba fektetnek, ahol garantált a nyereség.

A legtöbb részleg esetében ez a fajta értékszámítás egyszerű aritmetikai kérdés.

Bárcsak olyan egyszerű lenne a tartalom fejlesztők élete! Eltöltesz napokat azzal, hogy a tanulók tehetségét elszabadítsd, és segíts nekik a rejtett lehetőségeiket elérni. De hogyan találod meg az erőfeszítések megtérülését? Sajnos mindezt nem sikerült lefordítani „pénzügyi nyelvre”. A siker pénzügyi bizonyítékai nélkül a céged (vagy részleged) alulértékelt lehet.

Annak ellenére, hogy többletmunkával jár, a megtérülés kiszámítása segíti a munkádat abban, hogy a döntéshozók megértsék, hogy a választásaid pénzügyileg megalapozottak voltak.

  1. Küzdd le a gátakat!

A tanulás és fejlesztés sokszor az a terület, ahol a pénzügyi megszorításokat elsőként végrehajtják. Amikor nehezebb idők jönnek és a pénzes fazék kisebb lesz, biztosítanod kell, hogy a te költségvetésed nem érzi meg az ütést. Ehhez mutasd meg a döntéshozóknak, hogy miért a tanulás és fejlesztés a legjobb választás a befektetésre.

Egy átfogó elemzés bebizonyíthatja, hogy a tanulási továbbképzés elengedhetetlen szempont a vállalkozás növekedési stratégiájához. Figyeld meg, hogy kemény munka árán meglesz a hosszú távú jutalma mindennek.

  1. Javítsd a képzést!

Tanulási és fejlesztési szakértőként a célod az, hogy minél hatékonyabb képzést adj át. Ahhoz, hogy ezt meg tudd valósítani, arra hagyatkozz, ami működik és zárd ki azt, ami nem. Egy jól működő kampány folyamatos értékelést igényel, ami a következő kérdéseket vonja maga után:

  • Mit jelent neked a tanulótól kapott visszajelzés?
  • Mit mutatnak a jelentések?
  • Segíti a tréninged az üzleti céljaidat elérni?
  • Mi a megtérülés a befektetésben?

Ezek támogatást nyújtanak neked, hogy segítsék a beruházást.

  1. Boldoggá tesz

Azt a hírt terjesztik a képzés világában, hogy a munkavállalói továbbképzés semmilyen értéket nem teremt és nem ad a vállalkozáshoz. Az ilyen valótlanságok csak akkor terjedhetnek, ha az oktatási vezetők nem tudják kimutatni azt az értéket.

Ha nem szeretnéd azt érezni, hogy felesleges része vagy a vállalati költségvetésnek (olyan, aki eredmény nélkül viszi a pénzt), akkor kénytelen leszel szembenézi ezekkel a tényekkel, és kiszámítani mindezek megtérülését. Miután kész vagy ezzel a számítással, semmiféle kétséged nem lesz. Ehelyett úgy járkálhatsz majd az irodában, hogy pontosan tudod, milyen rendkívüli dologgal foglalkozol.

Az eredeti cikket itt olvashatod:

https://elearningindustry.com/return-on-training-investment-essential-5-reasons-calculating

Miglécz Lilla

A szerzőről

Nemes-Réti Krisztina

Tananyagfejlesztő és e-learning szakértő az ARTudásmendzsment csapatában.

Szóljon hozzá