Érdekességek Eszközök

16 000 ingyenesen elérhető hangeffekt

A BBC megnyitotta archívumát, melyben több mint 16 000 ingyenesen letölthető hangeffektet hozott nyilvánosságra. A hangeffektek WAV formában tölthetők le, mely azt jelenti, hogy szinte bármilyen videó vagy hangszerkesztő rendszerben felhasználhatók.

A hangokat a RemArc licenc alapján bocsájtották ki, tehát személyes, oktatási és kutatási célokra szabadon használhatók.

A BBC hangeffektek között egészen széles spektrum tárul elénk. Olyan különleges hangokkal is találkozhatunk, mint egy dél-amerikai papagáj beszélgetése és sikoltozása, egy 14 hónapos kisfiú ivásának és szavainak hangja vagy akár az 1996-os F.A. kupa döntő félidős sípjának megszólalása.

Minden minta címkézett és kereshető, így könnyen szűrhetünk és navigálhatunk a könyvtáron belül a hangeffektek között.

Ha valaha belemerülünk a hangeffektek végtelen világába, akkor valószínűleg a BBC hangtára lesz az egyik leghitelesebb forrásunk, hiszen minden hang kiváló minőségben letölthető, felhasználható és hallgatható.

Még akkor is, ha nem érdeklődünk különösebben a hangkeverés vagy a filmes hanggyártás iránt, nagyszerű élmény és szórakozás belemerülni a hanggyűjteményekbe.

A BBC teljes hangeffektje elérhető itt: http://bbcsfx.acropolis.org.uk/

Forrás:

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá