Érdekességek

Ügyféltörténeteink -Menedzserképzés

Ügyfelünk, akinek számos tananyagot fejlesztettünk már, ezúttal olyan anyagot kért tőlünk, melynek célja, hogy támogassa a leendő menedzserek felkészülését egy többalkalmas, élőben tartott belső képzésükre. A tananyagban fogalmakat, folyamatokat ismerhettek meg a tanulók.

Mivel az anyag viszonylag hosszú volt, és nagy mennyiségű ismeretanyagot tartalmazott, a tanulók motiválására egy kirakós játékot építettünk be a tananyagba. A fontosabb ismeretátadó oldalak után feladatoldalakat iktattunk be, melyek helyes megoldásával szerezhették meg a kirakó darabjait a tanulók. A feladatok változatosak voltak, volt köztük sorbarendezés, feleletválasztás, hiányzó szavak megkeresése, kifejezések kategóriákba sorolása, kifejtős feladatok. Az anyagban csak akkor léphetett tovább a tanuló, ha sikerült helyesen megoldania a feladatokat, így a negyedik lecke végére mindenki megszerezte az összes kirakódarabot, melyből végül kirakhatta a teljes képet.

Ez a tananyag nem kapcsolódott össze vizsgázással, azonban a kifejtős kérdésekre adott válaszok továbbításra kerültek a terület vezetőjének, aki így a személyes találkozás előtt monitorozni tudta a tanulók válaszait.

Az ügyféltől részletesen kidolgozott nyersanyagot kaptunk, és a koncepció kidolgozása is közös munka volt, sok egyeztetéssel.

A cég belső design guide-ját is figyelembe véve igyekeztünk vidám megjelenésű, interaktív oldalakkal változatosabbá tenni a rengeteg információt feldolgozó leckéket. Végül egy játékos, színes, interaktív és informatív tananyag született, melyet remélhetőleg szívesen használtak a tanulók.

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá