Érdekességek Trendek

2021 várható e-learning trendjei

A 2020-as év számos változást hozott az elearning piacon, melynek hatására további előrehaladások, trendek várhatóak az új évben is. Ez azt jelenti, hogy a szervezeteknek figyelniük kell arra, hogy naprakész információkkal rendelkezzenek a 2021-es trendeket illetően. Cikkünkkel szeretnénk segítséget nyújtani abban, hogy könnyebben eligazodhassunk az elearning világában és hogy még többet kihozhassunk a szervezetünk tanulási és fejlesztési erőfeszítéseiből.

Nézzünk meg most 7 trendet, amiket érdemes szem előtt tartani 2021-ben:

1.Tapasztalati tanulási platformok

Az LMS után a következő mérföldkövet a tapasztalati tanulásra épülő platformok jelentik az elearning világában. 2021-ben számos szervezet fogja használni ezt az új platformot annak érdekében, hogy lehetővé tegye az önirányított tanulást és hogy megfeleljen az elearning piac új szabványainak. Ez az elearning rendszer jövője, melyet már számos szoftver cég elkezdett megvalósítani.

2. Videó alapú tanulás

A videó alapú tanulás nem egy teljesen új tendencia, hiszen videótartalom már évek óta jelentős trendet jelent, mely még mindig hatalmas szerepet játszik az elearning piacon. A vírus okozta helyzet miatt azonban a videó alapú megközelítés még nagyobb teret kapott, hiszen az oktatást számos területen különböző videós tartalmakkal bonyolítják le, mely egy új fajta tanulási módot, trendet jelent most, illetve a jövőre nézve is.

3. Mobilon történő tanulás

Közel 6,8 milliárd mobil felhasználó volt 2019-ben és az előrejelzések szerint 2021-ben ez a szám elérheti a 7 milliárdot. A mobil használat növekedésével, illetve a mobilitás előrehaladásával a telefonon történő tanulás különösen gyors ütemben növekszik. A rugalmasság, a térbeli és időbeli korlátok megszűnésé, illetve a folyamatos teljesítménykövetés iránti igény fokozódik, amit remekül ki lehet használni olyan elearning eszközökkel, melyek mobilon keresztül is elérhetőek és nagyfokú hatékonysággal bírnak. A globális internethasználók 91%-a mobilon keresztül fér hozzá az internethez, és ezen belül is inkább a különböző alkalmazások vannak előtérben a böngészőben elért lehetőségek helyett, így érdemes ezen a területen is jelen lennie az elearning piacnak.

4. Nagyobb Big Data analitika

A nagy adatelemzés lehetővé tette az oktatási tartalom készítőinek, hogy megfeleljenek az egyéni tanulók igényeinek. 2021-ben várhatóan ez a tendencia robbanásszerűen fog növekedni, mely lehetővé teszi a szervezetek számára, hogy növeljék a képzésük megtérüléseit azáltal, hogy releváns információkat gyűjtenek a tanulóik tanulási tapasztalatairól és így megfelelő képzési formátumokkal tudják őket ellátni.

5. Mesterséges intelligencia (MI) oktatók

A mesterséges intelligencia oktatók bevezetése adatelemzéssel együtt segíthet abban, hogy magasan testreszabott képzési utakat hozhassunk létre. A tanulók személyre szabott oktatók által lehetnek segítve az online tréningeken. Az MI tanárok a nap 24 órájában rendelkezésre állnak és bármilyen eszközön könnyen elérhetőek. A mesterséges intelligencia integrációjával zökkenőmentesebb az interakció a hallgatók és az MI tanárok között, hiszen ezen eszközök által átfogóbb, élményekben gazdag képzésben vehetnek részt a tanulók.

6. AR, VR, And MR

Az elkövetkező időszakban a tanulók jobb tanulási élményre számíthatnak az AR (kiterjesztett valóság), VR (virtuális valóság) és MR (kevert valóság) bevezetésével. A tanulók nagy része szívesebben jelenítené meg az információt maga előtt, mint hogy elolvassa azt. Ezeknek a tanulóknak az AR, VR és MR hatékony módszerként szolgálhatnak.

7. Felhasználó által generált tartalom

A felhasználó által generált tartalom olyan trend, melyet már számos nagyvállalat bevezetett és amely 2021-ben várhatóan tovább fog növekedni a cégek életében, hiszen a tanulás és az ismeretek megosztásának ezen módszerét egyre szélesebb körben használják. A technológiai fejlődés közvetlen eredménye, hogy a szervezetek a nyitottabb munka és tanulási környezet felé mozdulnak el, mely segíti az egyszerűbb együttműködését a cégeknek.

Forrás:

https://elearningindustry.com/5-elearning-trends-dominating-2020-predictions

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá