Érdekességek Események

MoodleMoot 2021

Idén is lesz Moodle felhasználói találkozó, azaz MoodleMoot.

Június 25-én rendezik online a találkozót, ahol szokás szerint számos érdekes előadást hallgathatnak meg a résztvevők, mint például lesz Learning Analytics – az online oktatáshoz kapcsolódó adatok elemzése és vizualizációja, Moodle gépi tanulási modellek beüzemelése és prediktív képességének javítása, vagy A Moodle elmúlt két éve és a jövő… előadás. Nem titok az sem, hogy mi is készülünk egy érdekes témával az eseményre.

Érdemes részt venni a MoodleMoot konferencián, a sok előadás, tapasztalatcsere és információgyűjtés mellett ez egy egyedülálló lehetőség, hogy az online térben találkozzon mindenki, aki érdeklődik; oktatók, tanárok, informatikusok, vállalati vezetők, HR szakemberek, L&D specialisták. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

A konferencia honlapja: http://moodlemoot.hu/

Egy kis érdekesség… Miért Moot?

A Moot egy óangol szó. Eredeti jelentése szerint “tanácskozó gyűlést” jelent. A MoodleMoot kifejezést a híres oxfordi professzor J.R.R. Tolkien műve – A Gyűrűk ura második részének egyik jelenete inspirálta. Amikor is az erdők pásztorai az “entek” – ezek a hatalmas, bölcs és ősi teremtmények – tanácskozásra gyűltek össze a Fangorn erdőben, hogy megvitassák, mitévők legyenek e zord időkben. A világszerte megrendezésre kerülő Moodle konferenciák és rendezvények rendre a MoodleMoot nevet viselik. A Moodle közösség ezeken az összejöveteleken vitatják meg, hogy milyen irányba fejlesszék tovább a rendszert, s milyen új szolgáltatásokat építsenek be.

Szóval ezért hívják MoodleMoot-nak a Moodle-t használók találkozóit.

Találkozzunk online június 25-én!

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá