Érdekességek Trendek

Pozitív mutatók az eLearningben

A koronavírus számos területre hatással volt, mely a változások által újfajta lehetőségek megjelenését eredményezte. Nézzünk meg három példát, mely bemutatja, hogy az e-learning ágazatban milyen előnyök mutatkoztak meg a korlátozások ideje alatt is.

Lucy Gough online kurzusa

Mint sokan mások, Lucy Gough belső építész is azt tapasztalta, hogy jövedelme csökkenni kezd a koronavírus megjelenésével. Elmondása szerint egy hét alatt négy munkája is törlődött, melyekre készült akkoriban.

A semmittevés helyett a Londonban élő Ms. Gough úgy döntött, hogy alkalmazkodva az új helyzethez, üzleti tevékenységét átformálja és belsőépítész tanfolyamot hoz létre online formában, hiszen hasonló kurzust már tartott a londoni Central Saint Martins tervezőiskolában.

Valójában már régóta terveiben volt, hogy belekezdjen egy online tanfolyam létrehozásában, azonban ezt végül csak a vírus megjelenése és jövedelmének csökkenése hatására lépte meg.

Ms. Gough 2020. május közepére elindított egy önálló kurzust, melyre két héten belül már 112 hallgatót vonzott Kanadából és Lengyelországból. Becslése szerint a tanfolyam idei évre már közel 20.000 font bevételt hozott számára.

Ms. Gough elmondta, hogy a Covid-19 megváltoztatta az életét az online tanfolyam által. Ezelőtt mindig is azt hitte, hogy az online kurzusok csak egy mellékletei munkájának, mostanra azonban már erre helyezi a fő fókuszt.

Ms. Gough csak az egyike annak, aki online tanfolyam létrehozásába kezdett bele a koronavírus ideje alatt. A világjárvány hatására az online platformok iránti igény soha nem látott növekedésbe kezdett, hiszen a lezárások miatt arra kényszerültek az emberek, hogy digitális formában folytassák tovább tevékenységeiket. 

Ankur Nagpal a hosting platform vezetője

Ankur Nagpal a New York hosting platform alapítója és vezetője szerint, a lezárások miatt lényegesen megemelkedett az e-learning üzletágba kezdők száma. Elmondása szerint sok szervezetnél, akiknek a terveikben volt online tanfolyamokba belekezdeni, a vírus egy katalizátorként szolgált, mely felgyorsította ezt a folyamatot.

A tanfolyamoktatók által jelentősen nőtt a platformján szerzett bevétel a vírus kitörése óta. Oktatóinak bére közel duplájára emelkedett ez időszak alatt.

Ankur Nagpal számára is meglepetés volt, hogy az új tanfolyamok értékesítésében növekedést tapasztalt az előző évekhez képest, hiszen azt képzelte, hogy a fogyasztói kiadások csökkeni fognak, ám ennek az ellenkezője teljesült.

Gerg Smith a Thinkific szoftverbiztosító cég alapítója

Greg Smith, a vancouveri központú Thinkific alapítója, mely szoftvert biztosít az online tanfolyamok létrehozására, szintén hasonló tendenciát tapasztalt.

A fogyasztás nőtt, hiszen az otthon ragadt emberek az időjüket kihasználva új készségek, hobbik elsajátítására fektettek be, hogy lefoglalják magukat.

Greg vállalata legfőképp olyan tanfolyamok iránt tapasztalt magas keresletet, melyek a mentális egészséggel, az otthon maradt gyermek tanulásával, vagy az egészség és sport témakörével voltak kapcsolatosak.

Forrás: https://www.bbc.com/news/business-52901761

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá