Eszközök Jó gyakorlatok Trendek

Storyline 360 legújabb funkciói

Ha elearning fejlesztőként szereted a kreatív kereteket és törekszel rá, hogy minél többet kihozhass a tananyagodból, akkor cikkünket neked ajánljuk, hiszen bemutatjuk melyek a Storyline 360 legújabb frissítései, melyek igen hatékony eszközöknek bizonyulnak.

Lássuk melyek ezek!

Időzített interakciók: LMS-re fordított idő jelentése

A Storyline új funkciójának köszönhetően már nyomon követhetjük, hogy egy tanuló mennyi időt tölt el egy slideon, fejezeten vagy akár az egész tananyagon. Mindezt időzített interakciókkal hozhatjuk létre, mely hozzájárul ahhoz, hogy bővebb és részletesebb jelentéseket készítsünk a tanulókról, tanulói szokásokról.

Részletesebb követés az xAPI segítségével

Ez az újabb frissítés akkor bizonyul hasznosnak, ha LRS segítségével követjük nyomon egy szervezet tanulási tapasztalatait. És hogy miért? Azért, mert az LRS is használható már a Storyline 360 kurzusaink nyomon követesére. Egyéni interakciókat is meghatározhatunk és elküldhetjük azokat az LRS-nek. A minél egyszerűbb felhasználás érdekében pedig egy hibakereső eszköz is beállítható, ami elhárítja az xAPI utasításokban felmerülő problémákat, akadályokat.

Könnyebb munka JavaScripttel

Bár alapvetően nem igényelnek kódolást a Storyline 360-ban készült tananyagok, mégis van lehetőség, hogy az alapelemeken túl bővítéseket készítsünk a JavaScript segítségével. Mindez pedig azzal is egyszerűsödik, hogy alkalmazhatunk sorszámokat, valamint színszerinti kiemeléseket is a kódolás során.

Ezekkel a hatékony funkciókkal új magasságokba emelhetjük a Storyline 360-ban készülő munkánkat.

Vágj bele te is, hogy kipróbálhasd az új funkciók lehetőségeit!

Forrás:
https://community.articulate.com/articles/create-custom-learning-experiences-with-these-3-new-storyline-360-features/?utm_source=epiphanies&utm_medium=email&utm_campaign=012522M-Epiphanies-2&mkt_tok=NTgzLVlIQS0yMDEAAAGCMWK8eVy8OA9E1TKU_4hT9dlzWFdAAP5iuD515nTv4oUKnMZKhiTgPctTW1lq07vYG9uhzwQCXIp7zZERWatvfC-hJ6YW1IBEjLGLu5mIJiADwg

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá