Érdekességek Jó gyakorlatok Trendek

Sikeres blended learning program

Hogyan építsünk fel sikeres blended learning programot? Cikkünkben erre keressük a választ!

Az e-elarning Industry egyik legújabb cikkében arra kapunk tippeket, mely szempontokat fontos figyelembe vennünk, ha kevert oktatásról beszélünk! De mielőtt megismerjük a négy pontot, gyorsan tisztázzuk, mit jelent a kevert oktatás.

Blended learning alatt olyan képzési formát értünk, amelyben a hagyományos tantermi oktatást e-learning elemekkel támogatunk, ötvözünk. Igen hatékony módszernek tekintik ezt azok a cégek, ahol bár a munkavállalók egy helyen dolgoznak, mégis a munka szerves részét képzi az utazás.

Nézzünk meg tehát néhány szempontot a sikeres blended learning kialakításához!

Személyre szabott tanulás (LXP)

Az LXP Learning experience platforms-ot jelent, vagyis olyan platformokat, amelyek tanulási élményt nyújtanak a munkavállalóknak, mindezt úgy, hogy szem előtt tartják eddigi tapasztalataikat. Nincsenek tehát ismétlések, csak újabb kihívások, személyre szabott tanulási útvonalak.

Az online és offline eszközök megfelelő arányú használata

Korántsem arról van szó, hogy a két eszköztárat 50-50%-ban kellene használni. Inkább arról, hogy amit valóban szükséges ahhoz nyújtsunk személyes jelenlétet, de próbáljuk meg minél inkább kihasználni az online lehetőségeket. Később ezeket más kurzusok esetében is fel tudjuk használni és javítani, fejleszteni is könnyedén tudunk rajtuk.

Tanulókkal való aktív együttműködés

Ne hagyjuk a résztvevők elszigetelődését az online szakaszokban. Bátran támogassuk őket fórum témák nyitásával, videókonferenciákkal, chattel. Ezzel egyrészt a folyamatos tanulást is ösztönözzük, másrészt a tananyagok rögzülését is segíteni tudjuk.

Folyamatos visszajelzések tanulói oldalról

Lehet ez névvel, vagy név nélkül, de leghatékonyabb online formában. Kérjünk visszajelzést a tanítás módjának hatékonyságáról, az oktatói munkáról, bátorítsuk a résztvevőket, hogy fogalmazzanak meg építő jellegű kritikát, további javaslatokat a jövőre való tekintettel.

Forrás: https://elearningindustry.com/parameters-to-build-successful-blended-learning-program

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá