Jó gyakorlatok Módszertan Trendek

Storyline és a Gamification

Számos tanulmány és tapasztalat azt mutatja, hogy a Gamification hatékony módszer ismeretanyagok elsajátításában. Nézzük meg, miért javasoljuk leginkább a Storyline használatát ehhez a módszerhez!

1. Könnyű használat

A felhasználóbarát, PowerPoint-szerű megjelenés mellett számos olyan tulajdonsága van a Storyline fejlesztőeszköznek, ami miatt javasoljuk használatát. A felhasználó személyre szabhatja a szerkesztői felületet, minden elrendezés, mind színeket tekintve. Mivel kész sablonokat is tartalmaz, kezdetben bátran felhasználhatjuk ezeket a már kész játékokat (pl.: Legyen Ön is milliomos!). Mindezek mellett nem szükséges semmiféle fejlesztői háttérrel rendelkeznünk, vagy ismernünk bármelyik programozási nyelvet. 

2. Támogatja a történetmesélést

Már a kezdőképernyő felépítése is abszolút úgy épül fel, hogy áttekinthető legyen a tananyag, mintha egy képernyő oldalait nézegetnénk. Tartalmaz kész karaktereket, képeket, amelyekkel számos történetet, szituációt fel tudunk építeni. Ehhez természetesen minden eszközt meg nekünk: szövegbuborékok, hang és videó szerkesztés, azok beillesztése. 

3. Játékok testreszabhatósága

A Storyline ugyan beépített játékokkal operál, de ezek mindegyike testreszabható. Legyen szó a már említett Legyen ÖN is milliomos játékról, vagy egyéb beilleszthető játékokról. A megjelenés mellett, a szövegezés, képek is sok esetben változtatható. 

Ti miért szeretitek? 

Forrás:
https://blog.commlabindia.com/elearning-development/develop-gamified-learning-using-storyline 

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá