Tippek és tévhitek Trendek

Hogyan segíthet az online tanulás az automatizációs versenyben?

Ha rákeresünk arra, hogy a robotok vajon elveszik-e hamarosan a munkánkat, hosszú listákat találhatunk, amik a kockázatokat elemzik, és a dolog beteljesülésének nem jósolnak többet két évtizednél. Carl Benedikt Frey és Michael Osborne kutatása (The Future of Employment: How susceptible are jobs to computerization?) során több mint 700 foglalkozást vizsgáltak meg az Egyesült Államokban egy Gauss-féle folyamat-osztályozó segítségével, hogy megbecsüljék az automatizálás valószínűségét ezekre a munkahelyekre.

Az eredmények azt mutatták, hogy az Amerikai Egyesült Államok 47%-ának veszélyben van foglalkoztatottsága. A kutatás módszereit egy Egyesült Királyságban használt metódusra alapozták, ami azt mutatta, hogy ott a jelenlegi állások 35%-át lehetne helyettesíteni a mesterséges intelligenciával.

A jelenlegi technológiai forradalom korunk ipari forradalma. Mind két folyamat során félő volt, hogy az emberek elvesztik állásaikat a fejlődés miatt.

Vajon az automatizáció tartós munkanélküliséget okoz, vagy az új technológiák új lehetőségeket és magasabb munkaköröket adnak? Hogyan készülhetünk fel ezekre? Mit tehetünk, ha állásunk veszélyben van?

A jövő kompetenciái

Ahhoz, hogy a változásokra fel tudjunk készülni, adaptálódnunk kell az új munkaerőpiacon. A World Economic Forum Report 2018 szerint olyan új munkák fognak megjelenni, amikhez új kompetenciák és továbbfejlesztett készségek kellenek.

Az egy munkahelyen karrier csinálás ma már a múlté. Senki sem megy nyugdíjba első munkahelyéről. Most arra kell felkészülnünk, hogy képesek legyünk több különböző munkakörben érvényesülni életünk során. A jó kompetenciák fejlesztésével

  • helyt állhatunk új munkakörnyezetekben
  • gyorsabban alkalmazkodhatunk a folyamatos változásokhoz
  • nyitottabban állhatunk a különböző elvárások elé
  • és jobban tolerálhatjuk a sikertelenségeket

Az egyik legfontosabb kompetencia az új készségek elsajátításának képessége és hajlandósága. Ahogy azt a Mckinsey Global Institute jelentésében olvashatjuk, „Még ha bizonyos feladatokat automatizálnak is, a foglalkoztatás nem biztos, hogy csökken, mert a munkavállalók új feladatokat végezhetnek”.

Az új technológiák új állásokat hoznak létre, és valószínűleg nagy munkaerő kereslettel kell szembenéznünk. Például, az új technológiák ágazatának fejlesztésére és bevetésére fordított kiadások 2030-ra várhatóan több mint 50% -kal növekednek. Ezzel világszerte 20-50 millió állást születik.

Ha ezt a globális változást nem problémaként, hanem lehetőségként fogjuk fel, akkor már nem is olyan ijesztő. Természetesen amellett, hogy új állások születnek, azt is figyelembe kell venni, hogy emiatt 375 millió munkavállalónak valószínűleg munkaterületet kell váltani. Ehhez a váltáshoz elengedhetetlen a nyitottság, és a tanulásra való hajlandóság.

Mit tehetünk, hogy megfeleljünk a piac elvárásainak? Hogyan fejleszthetjük kompetenciáinkat a jövőre?

Tanulási szokások

Az automatizációs és a mesterséges intelligencia fejlesztések elkerülhetetlenek, így ezekhez mindenképpen alkalmazkodunk kell. Ideális esetben a munkaadók és a kormány támogatják a munkavállalókat különféle képzési programokkal és hatékony társadalompolitikával. Nem ideális világban élünk, viszont szerencsére egy kis felkészüléssel jó versenyelőnyre tehetünk szert.

Az e-learnig az alkalmazkodás jó módja, hogy felkészüljünk a jövőre. Biztosítja a lehetőséget, hogy megtanulhassunk bármit, bárhol, bármikor. Az online kurzusok széles választéka folyamatosan nő, a tanulási módszerek egyre felhasználóbarátabbak.

A globális változásra leghatékonyabban e-learninggel készülhetünk fel, hiszen ez egy olyan tanulási forma, ahol saját magunk alakíthatjuk a folyamatokat. Eldönthetjük mikor és ennyi időt szeretnénk a kompetenciáink fejlesztésével tölteni, rengeteg kategória között böngészhetünk, sok féle platformon, hogy végül a számunkra legmegfelelőbbet válasszuk.

Mely kompetenciák azok, amikre tehát szükségünk lesz a jövőben, és e-learningen keresztül fejleszthetjük?

  • Műszaki és soft skillek továbbfejlesztése
  • Konstruktív visszajelzések
  • Önfegyelem és felelősségvállalás (különösen ha egyedül dolgozunk)
  • Nyitottság új területekre
  • Gyors tanulás képessége és alkalmazkodás a változásokhoz
  • Online munka kézenfekvőbbé tétele

Hogyan cselezzük ki a gépi tanulást és a mesterséges intelligenciát?

Amellett, hogy a mesterséges intelligencia a legtöbb dolgot gyorsabban és hatékonyabban végzi, mint az ember, számunkra is maradnak új lehetőségek, amikkel megtanulhatunk élni. A változás iránti nyitottság és az új készségek elsajátítása mindig a legnagyobb értékünk marad.

Forrás: https://elearningindustry.com/learning-online-helps-automation-race

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá