Érdekességek Trendek

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye hibrid. Ez magában foglalja az irodán belüli és távoli alkalmazottak is, akik közül néhányan akár rotációban is dolgozhatnak irodában és távolról. Ez a hibrid modell azt mutatja, hogy a csapat tagjai földrajzilag szétszórtak, akár több időzónát is átfoghatnak.

Ebben a cikkünkben a hibrid munkahelyi képzés jó gyakorlatait, stratégiáit mutatjuk be hat pontban.

Világszerte az irodai munkahelyek jelentős része átalakulóban van, és a heti ötszöri irodai jelenlét helyett jelentős szerepet kapnak a home office, és ezzel együtt a munkát, a csapatfeladatokat és a megbeszéléseket segítő technikai megoldások. A térben egymástól távol lévő kollégákat is szükséges továbbképezni, illetve a céges oktatásokat lebonyolítani az online térben.

A jövő munkahelye

A jövő munkahelye hibrid. Ez magában foglalja az irodán belüli és távoli alkalmazottak is, akik közül néhányan akár rotációban is dolgozhatnak irodában és távolról. Ez a hibrid modell azt mutatja, hogy a csapat tagjai földrajzilag szétszórtak, akár több időzónát is átfoghatnak.

Ezeknek a hibrid munkahelyeknek máshogyan kell gondolkodniuk a képzésekről, mint az megszokott, el kell térniük a rutinoktól. Ez számos kihívást jelent, amelyek közül sok megoldható egy hatékony munkahelyi tanulási stratégiával és ütemtervvel. Ennek technikai megoldása lehet a Moodle, illetve az elearning rendszerek. Viszont a kihívásokon túl ez a megoldás előnyöket is hordoz magával, növeli a termelékenységet, a hatékonyságot, javítja a munkafolyamatokat.

A képzési szakembereknek módosítaniuk kell technikáikat, hogy segítsék az alkalmazottakat az új hibrid munkahelyi környezetben való sikeres navigáláshoz szükséges készségek és mentalitás fejlődésben. Ez azt jelenti, hogy a képzési szükségletek elemzéséhez egy további változó tartozik. A tipikus elemzés olyan dolgokat vett figyelembe, mint a tanulók száma, meglévő ismeretek, készségek és képességek, és a motiváció. De most, hogy a munkaerő a távoli és helyszíni alkalmazottak hibridje, a képzési megoldásoknak alkalmazkodniuk kell ehhez az új felálláshoz.

Az alábbi 6 stratégia kulcsfontosságú a sikeres munkahelyi tanuláshoz a hibrid munkahelyen:

1. Távolítsunk el minél több zavaró tényezőt

Ne várjuk el, hogy az alkalmazottak összetett feladatokon dolgozzanak, miközben egyszerre válaszolnak az e -mailekre, vagy folyamatosan figyelik az üzenetküldő alkalmazásokat.

2. Adjunk dedikált időt a munkavállalóknak a koncentrált tanuláshoz

Mintha bezárnánk az irodai ajtót.

3. Integráljunk – a tanulás a munka áramlásában

Gyakran a munkafolyamatban való tanulás a leghatékonyabb változáskezelési stratégia. Ezt meg lehet tenni a mikrotanulási alkalmazásokkal, Just-In-Time képzéssel és a teljesítményt támogató rendszerek révén. Ez elősegíti az egyes alkalmazottak személyre szabott tanulási lehetőségének megteremtését, feladataik, érdeklődési körük és szükségleteik tekintetében is.

4. Hozzunk létre immerzív, és tapasztalati tanulási lehetőségeket

Ilyen lehet például a valósághű forgatókönyv-alapú és használati esettanulás; a tanulók interaktív bevonása a hagyományos tanulási megoldásokba; kiterjesztett valóság, amely javítja a tanulási élményt.  Az immerzív tanulás javítja a felejtési görbe lefutását, és arra ösztönzi az alkalmazottakat, hogy azonnal és ismételten alkalmazzák a tanultakat. Próbáljunk több tanulási módszert is használni, és vegyes tanulási megoldásokat.

5. Hozzunk létre együttműködő és informális tanulási tereket

Bármilyen olyan társas interakció megfelel, vagy olyan tér, ahol a tudást meg lehet vitatni, értékelni és alkalmazni, például ilyen módszer a mentorálás interaktív és azonnali visszacsatolási ciklusokkal.

6. Tervezzük meg a hozzáférhető e-tanulást

Ez létfontosságú, mert egy hibrid munkaerő esetében, ahol a munkavállalók különböző földrajzi területeken és időzónákban oszlanak meg. Az aszinkron eLearning lehetővé teszi a tanulók számára, hogy amikor és ahol csak tudnak, saját tempójukban végezzék el a képzéseket.

Forrás: 6 Learning Strategies For The Hybrid Workplace – eLearning Industry

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá