Érdekességek Eszközök

Újdonságok a Moodle Workplace 3.11-ben

2021. június 8-án megjelent a Moodle Workplace 3.11, mely számos értékes funkcióval rendelkezik a munkahelyi tanulás támogatása érdekében. Lássuk mik ezek!

Jelentések megosztása

A Moodle Workplace jelentéskészítője lehetővé teszi, hogy testreszabott jelentéseket hozhassunk létre azonnali előnézettel és szűrési lehetőségekkel, melyeket lehetőségünk van megosztani különböző célcsoportokkal.

Az új frissítés által még jobban megszűrhetjük, hogy ki férhessen hozzá az egyes jelentésekhez, illetve hozzáférhetőséget már rendszerszerepek alapján, vagy akár manuálisan is beállíthatunk.

Egyéni jelentés elkészítését követően ütemezést is létrehozhatunk, mellyel beállíthatjuk, hogy mikor szeretnénk mindezt megosztani másokkal.

Irányitópult személyreszabása

Mostantól standard blokként hozzáadható az, hogy a tanulók láthassák az összes kurzusaikat, illetve a vezetők a saját csoportjaikat, mellyel még nagyobb tanulásélményt biztosíthatunk a felhasználók számára.

Követelmények létrehozása tevékenységekre vonatkozóan

A Moodle Workplace 3.11-ben lehetőség van arra, hogy a felhasználóknak sokkal tisztább áttekintést nyújthassunk a közelgő feladataikról, a teljesítési feltételként megadott nyitási és zárási dátumok megjelenítésével egy kurzuson belül.

Problémák észlelése

Az új verzió által megjelent egy olyan funkció, mely segít azonosítani egy kurzus tartalmában esetlegesen felmerülő problémát. Minden észlelt problémát megjeleníthetünk hőtérképben, vagy lehívhatunk jelentésben közvetlen hivatkozásokkal, mellyel könnyedén átláthatjuk és javíthatjuk az felmerő problémákat.

Forrás: https://moodle.com/news/whats-new-in-moodle-workplace-3-11/h

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá