Érdekességek Trendek

Elearning jövőjének meghatározása

Az elearning jövőjének ismerete lényeges szempont, hiszen ezáltal tarthatjuk meg versenykésességünket a piacon és így elégíthetjük ki hatékonyan az ügyfelek igényeit. Ahhoz azonban, hogy meghatározzuk az elearning jövőjét, fontos, hogy megértsünk néhány jelentősebb trendet, amik éppen a piacon zajlanak.

Lássuk mik ezek!

Elérhetőség

Az első jelentős trend az elearning mobil elérhetőségének megnövekedésé, mely új igényeket támasztott az elearning platformokkal szemben.

A jövőben egyre fontosabb lesz az olyan alkalmazások fejlesztése, melyek minőségi oktatást biztosítanak bármilyen letöltés nélkül, hiszen így internet elérhetőség mellett bármilyen eszközről elérhetőek az egyes tartalmak.

Nagyobb figyelmet kell fordítani a mobil eszközön elérhető alkalmazásokra is, hiszen az okostelefon az egyik legkézenfekvőbb eszköz a legtöbb ember számára.

Elearning költségek csökkenése

Ahogy az internet szerepe az oktatásban egyre nagyobb teret kap, így várható bizonyos költségek csökkenése vagy eltűnése az elearning piacon.

Élmény alapú tananyag biztosítása

A piacon ismét fellendülőben van, hogy a vállalatok az alkalmazottak fejlesztésére elearning képzéseket biztosítanak. Ebből következően a tartalomgyártás iránti igény is növekedni fog, valamint annak fejlettsége, könnyen kezelhetősége.

A tananyag fejlettségében fontos szempont, hogy a felhasználók élmény alapú tanulásban részesüljenek, hiszen ez az, ami a leginkább vonzza és amely az elégedettséget fokozza a tanulók számára.

Minőségi tartalom biztosítása

Ahhoz, hogy a felhasználók élmény alapú tanulásban részesüljenek, a minőségi tananyagok és tartalmak biztosítása elengedhetetlen. Ebbe beletartozik a tananyag kezelhetősége, átláthatósága, követhetősége, vizualitása, tartalma stb.

Adatok fontossága

Másik elterjedt trend az elearning területén az adatok kezelése és azok jelentősége. Egyre több vállalat kezeli már tudatosan a felhasználók tevékenységeiből kinyert adatokat, hogy aztán mindezeket további fejlesztésekre tudják hasznosítani. Éppen ezért a jövőre nézve is fontos olyan elearning rendszerek használata, amikből könnyedén kinyerhetők a képzési adatok.

A trendek vizsgálata fontos folyamat, hiszen ezáltal következtethetünk arra is, hogy a jövőben milyen további igények, fejlesztések várhatóak a piacon, így előre tervezhetünk és lépést tarthatunk a folyamatos változásokkal.

Forrás: https://elearningindustry.com/how-can-we-predict-future-of-elearning

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá