Érdekességek Jó gyakorlatok

Tehetségmegtartás LMS segítségével

Oktatásmenedzsment rendszer bevezetésekor az első kérdések közt szerepel, milyen funkciók érhetőek el, melyik mire jó. Nagyon nehéz ezt megválaszolni, hiszen az alapvető funkciókon túl csak a képzelet szabhat határt mit hozhatunk ki rendszerünkből. Igaz ez főleg a nyílt forráskódú oktatásmenedzsment rendszerekre, amelyekbe különböző modulokat tudunk integrálni, de ha bátrak vagyunk, saját fejlesztéseket is készíthetünk.

A tehetséges munkavállalókról sok esetben elmondható, hogy nem feltétlenül lojálisak hosszú távon. Tisztában vannak képességeikkel, ha adódik egy jobb lehetőség, ahol jobban tudják kamatoztatni tudásaikat, akkor lépnek. Épp ezért nehéz dolog a kiválasztásuk után a megtartásuk.

Nézzük, hogyan tud nekünk ebben segíteni oktatásmenedzsment rendszerünk!

  • Toborzás: Egy gyors kiválasztási folyamat után rendszerünk bemutatásával fel tudjuk vázolni az előmeneteli, képzési lehetőségeket, és leendő munkavállalónk is látni fogja, komolyan gondoljuk a kollégák képzését és fejlesztését.
  • Képzés: Egy jól kihasznált keretrendszerben nem csak a kötelező képzéseket tudjuk eljuttatni a kollégáknak, hanem készíthetünk, vásárolhatunk bármilyen témában is csomagokat. Kérdezzük meg, mire lenne igény, és ha olyan témák merülnek fel, amelyek nem feltétlenül kapcsolódnak a munkakörhöz, arra is próbáljunk meg megoldást találni, hogy beszerezzük. A munkavállalók így sokkal elkötelezettebbekké válnak.
  • Megtartás: A versenyképes fizetés, a megfelelő vállalati kultúra és az előrelépési lehetőségek a legfontosabb tényezők, amikor egy munkavállaló döntés elé áll, maradjon-e. Maradásra tudja ösztönözni, ha egy jól felépített, széles kínálattal rendelkező oktatásmenedzsment rendszert nyújtunk számára, amelyben folyamatosan talál érdeklődésének megfelelő kurzusokat.

Abban egyet ért mindenki, hogy hatalmas a verseny a jó munkaerőért, bármilyen területen is kell keresgélnünk, ne legyünk restek sok energiát fektetni oktatásmenedzsment rendszerünk minél hatékonyabb működésébe.

Forrás: https://news.elearninginside.com/recruiting-training-and-retaining-top-talent-with-an-lms/

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá