Érdekességek Eszközök Trendek

Moodle 4.0 újdonságok

Új személyiséget kapott a Moodle! Letisztult, friss és korszerű felülettel változott meg a rendszer.

Navigáció újdonságai

Megjelenésének megújítása mellett a navigáció is megváltozott, így még nagyobb felhasználói élményt biztosít a userek számára.

Az főmenü egy új ponttal egészült ki, Kurzusaim névvel ellátva, mely segít átláthatóbbá tenni a felületet. Mindez lehetővé teszi, hogy a kurzus oldala segítse a felhasználókat a kurzusok keresésében, navigálásában, megtalálásában és szervezésében.

Az Irányítópult is változott ezek hatására, a naptár központi helyre került, a megjelenése pedig feladatlistás szerkezetben jelenik meg.

Főmenü elemei

Az főmenü továbbra is testreszabható lesz, amihez elemekként vagy legördülő kategóriaként adhatunk hozzá további funkciókat. A szekció alatt pedig egy új másodlagos menü/almenü is megjelenésre került.

Kutatások által meghatározták, hogy melyek a leggyakrabban használt menüpontok, amiket ebbe a szekcióba be is raktak. A beállításokattartalmazó menü elemei előtérbe kerültek annak érdekében, hogy az oktatók könnyen hozzáférhessenek a kurzusukkal kapcsolatos adminisztratív adatok beviteléhez és szerkesztéséhez. A felületen egy Tovább gomb teszi lehetővé felhasználók számára, hogy az alacsonyabb prioritású menüelemekhez léphessenek tovább.

Újdonságok a tanulók számára

A tanulók számára is rejt újdonságokat a Moodle új verziója. Miközben a tanuló a kurzusoldalon navigál, megtekintheti a kurzus elvégzésének vagy a feladatok beküldésének határidejét, illetve láthatja a nyitási és lezárási dátumokat, ha a funkció engedélyezve van a kurzuson. Egy másik újdonság a jelvények beépítése, melyek segítségével a tanulók vizuálisan láthatják, mik a tevékenység teljesítési követelményei, és hogy teljesítették-e azokat. A jelvények automatikusan frissülnek, amikor a tanuló elvégzi a szükséges műveletet.

Mobilon keresztüli megjelenés

Mindezeken túl a Moodle 4.0 új arculatához, struktúrájához a mobilos applikáció megjelenését is hozzáigazítják, illetve továbbra is alkalmazzák a megszokott megoldásokat a menük elérése és a tartalommegjelenítés kapcsán is.

Forrás: https://moodle.com/news/road-moodle-4-0-new-navigation/

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá