Ügyfél történetek

Ügyféltörténet – Termékcsoport átalakítása

Egy új tananyagcsomag fejlesztésének kérésével keresett meg minket ügyfelünk. Mivel régóta létező termékcsoportját jelentősen átalakította, szeretett volna egy olyan tananyagot létrehozni, amelyben összefoglalva ismerteti munkavállalóival a termékekkel kapcsolatos tudnivalókat.

Ügyfelünknek határozott koncepciója volt mind a tananyag felépítését, mind design-ját illetően.

Kérésének megfelelően a tananyag 12 modulból és egy tudásfelmérő tesztből áll. A modulok felépítése azonos: a termékcsoport szakértői videóban ismertetik az adott termékkel kapcsolatos tudnivalókat – az ezt követő oldalak a legfontosabb információkat idézik vissza némi interakcióval fűszerezve. A modulokat néhány tudásellenőrző kérdés zárja a termékkel kapcsolatban.

A videófelvételeket ügyfelünk készítette el, ezt követően ágyaztuk be a tananyagba. Mivel fontos volt, hogy a termékcsoporttal kapcsolatos változtatásokkal a munkavállalók mielőbb tisztába kerüljenek, nagyon szoros határidővel kellett dolgoznunk, amibe beletartozott az is, hogy az első körben átadott nyersanyag még a tananyagfejlesztési munka elkezdése után is némileg még módosult. Ennek kivitelezése mindvégig szoros együttműködést igényelt fejlesztői csapatunk és a tananyag ügyféloldali felelősei között. A határidő tartása érdekében gyors reakcióidőkkel kellett dolgoznia mindkét félnek.

Végül több tesztkör után sikeresen átadtuk a tananyagcsomagot, amelyet ügyfelünk azóta is használ.

Ha szívesen olvasnál még bejegyzést videós tananyagokkal kapcsolatban, kattints ide!

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá