Érdekességek Eszközök Módszertan Trendek

Tippek karakterek használatához

Eheti cikkünkben 3 tippet adunk karakter használatához, lássuk! (Korábban írtunk már a témában, tekints meg azokat is: http://elearning.co.hu/?s=karakter

Mielőtt belevágunk, tartsuk szem előtt, hogy karaktereket nem kötelező minden tananyaghoz használni. Ha valami miatt szeretnénk beilleszteni néhányat, tartsunk be néhány alapvető szabályt. 

1. Illesszük őket a történetbe!

Amikor egy tananyagot egy történet köré építjük fel, elengedhetetlen egy narrátor és néhány szereplő megjelenítése. Ekkor természetesen nem azon van a hangsúly, hogy milyen módot jelenetijük meg az adott karaktert, hanem azon, hogyan szőjük köré a történetet. próbáljuk meg minél inkább megszemélyesíteni szereplőinket, mutassuk őket be, adjunk nekik nevet és helyezzük őket valósélethelyzetekbe

2. Legyen változatos!

Szerencsére már sok helyről (legyen akár fizetős, akár ingyenes a forrás) elérhetőek karaktercsomagok. Ezekben ugyanazt a karaktert találjuk meg különböző arckifejezésekkel és testtartásokkal, öltözetekben. Használjuk ki ezeket bátran, így a tanulók figyelme sem fog lankadni! 

3. Több karakter használata.

Használjunk 1, vagy akár több narrátort, építsünk fel pár beszédeket. Figyeljünk oda, hogy ha hosszabb tananyagról beszéljünk, akkor vonjunk be több karaktert, kisebb tananyagok esetében elég 2, maximum 3 karakter. Fontos, hogy ezekhez a karakterekhez kötődjön is a felhasználó. Ne féljünk felhasználni más-más beosztású és etnikumú embereket! 

Végszó

Próbáljuk meg a karaktereket nem csupán képnek és oldalkitöltő elemnek használni, hanem keltsük őket életre, ezáltal is érdekessé téve a tananyagot! 

Forrás:
https://elearningacademy.io/blog/using-characters-in-elearning/ 

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá