Érdekességek Jó gyakorlatok Trendek

Online tanulói közösség fejlesztése

Folytatjuk cikkünket az online tanulói közösség témakörében, melyben most a hatékonyság növelésére esik a hangsúly. Ha még nem ismered az online közösség világát, íme három tipp, amelyek segítenek az online tanulási közösség fejlesztésében.

1. Tegyük az tanulókat márkavédőkké

A meglévő tanulókat aktivitásra lehet bírni, ha kommunikálunk velük, reagálunk rájuk. Mivel ők már ismerik a céget, így hasznos információkat tudnak megosztani róla, kommentjeik, kedveléseik pedig kiterjesztik a márkát a még nem megszerzett tanulók felé, ezzel pedig új közösséget vonhatnak be a szervezethez.

2. Ösztönözzünk kérdésekkel

Az ösztönzés és hatékony tanulói közösség egyik nagyszerű módja, ha lehetőséget adunk, hogy a tanulók tudjanak kérdéseket feltenni egymás és a vállalat felé. Mindez remek kiindulópont az online tanulási közösség ápolásához. Másrészről pedig segít a tanulás hatékonyabb elsajátításában is, hiszen egymástól a tapasztalatok által is tanulhatnak.

3. Kohorsz alapú tanulás

Az online közösséget úgynevezett kohorsz tanuláshoz is használhatjuk, ami azt jelenti, hogy a tanulók egy része egyszerre fejezi be a tanulást. A gyakorlatban ez úgy néz ki, hogy a tanulók csoporokban haladnak végig egy kurzuson, segítve a társas kohéziót és kapcsolódás érzésének növelését még az online tanulási térben is. Igaz, tanulók távol lesznek egymástól, de az online tanulási közösség segítheti összehozni őket.

Forrás: https://elearningindustry.com/how-to-cultivate-and-manage-a-thriving-online-learning-community

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá