Tippek és tévhitek

Munka és tanulás egyensúlya

Hogyan teremtsünk egyensúlyt a munka és tanulás között, amikor egy online kurzuson veszünk részt?

A felnőttoktatásban résztvevők gyakran teszik fel ezt a kérdést. Egykor ennek megtalálása lehetetlennek tűnt, és számos esetben arra voltak kényszerítve az emberek, hogy válasszanak a jelenlegi munkájuk és az egyetem között.  Ma azonban ez már nem így van. Az online tanulás lehetővé teszi a munkavállalók számára is, hogy távolról bővítsék készségeiket, ami döntő eszköz lehet karrierjük fellendülésében.

Lássunk három tippet, melyek segíthetnek az egyensúly megtalálásában!

1. Kommunikáció

Ha egy új képzésen szeretnénk részt venni, fontos, hogy kommunikáljuk a felettesünk felé. Tárjuk fel számára, hogy mindez milyen tudást fog nyújtani, és hogyan hasznosíthatjuk majd a cég életében. Így a felettesünk félelmét csökkenthetjük azzal kapcsolatban, hogy a tanulásunk a munka rovására fog válni.

Az online képzés során jelezzük felettesünknek, hogy hogyan haladunk, milyen mérföldkövek állnak előttünk, így ő is követni tudja a folyamatot, és előre láthatja a szabadságra való igényünket.

2. Időmenedzsment

Az időgazdálkodás kulcsfontosságú, ha sikeresek akarunk lenni bármely online tanfolyamon. Rendszerezzük előre, hogy milyen feladatok fognak várni ránk a félév során, így mindig láthatjuk mi a következő lépés, ami előttünk áll és időben fel tudunk készülni ezekre. Ne felejtsük, a halogatás sose szolgálja a javunkat! Ahhoz, hogy ne halmozódjanak fel a feladatok, tartsuk magunkat a határidőkhöz.

3. Prioritás

Fontos megtanulni, hogy priorizálni tudjuk a teendőinket. Ha látjuk a munkában és a képzésben is az előttünk álló feladatokat, könnyen el tudjuk dönteni, mikor melyik igényli épp azt, hogy az előtérbe helyezzük.

A napi munkaköri kötelezettségek intézése az online diplomaképzés során gyakran egyedülálló kihívást jelenthet. A megfelelő gondolkodásmóddal és a megfelelő időgazdálkodással azonban diadalmaskodhatunk a szakmai és személyes céljai hatékony egyensúlyozásában.

Forrás: https://news.elearninginside.com/how-to-balance-work-and-studies-when-taking-an-online-program/

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá