Eszközök Tippek és tévhitek

Mobil applikációs nyelvtanulás

5_hír-fotó

Mostani cikksorozatunkban  több, mint 13 mobil applikációs nyelvtanulási lehetőséget fogunk bemutatni nektek!

Napjainkban rengeteg ember sikeres karrierje és jövője múlik a nyelvtanuláson. Sok tényező akadályozhatja ezt, de íme néhány mobil applikációs megoldás, amik egész biztosan hasznosan tudják majd előmozdítani az általatok választott nyelv megismerését. Ha a lelkesedés nem hiányzik, már csak a megfelelő eszközöket kell biztosítani. Így kézenfekvő, hogy egy mindenki számára könnyen elérhető applikációval micro-learning formában a tanulók neki tudnak kezdeni vagy hatásosan fel tudják frissíteni az eddig tanultakat. Először szóljunk pár szót a mobil applikációk előnyeiről:

  • A mobil appok továbberősíthetik a márka és az ügyfél kapcsolatát,
  • A mobil appok kényelmesebbé teszik a fogyasztást,
  • A mobil applikációk gyarapíthatják az ügyfélkört azáltal, hogy a felhasználók megosztják a mobil tartalmat és beszélnek a márkáról,
  • A mobil alkalmazásokkal csökkenthetők a kiadások, valamint jelentős megtakarítások érhetők el.

britishcouncil oldala például a következő alkalmazásokat ajánlja:

LearnEnglish GREAT Videók

Ez az alkalmazás nagyon jó eszköz a hallás utáni szövegértés fejlesztésére. 24 rövid videón keresztül ismerkedhetnek az érdeklődők a brit kultúrával, többek között az angol nyelv történetével, remek londoni múzeumokkal vagy az Egyesült Királyság ismert látványosságaival.

Letöltés: iOS Android

 

Learning Time with Timmy

6 évnél fiatalabb gyerekek számára kifejlesztett alkalmazásunk remek játékokat tartalmaz, valamint izgalmas hanganyagokat a számok, színek, formák és ételek angol neveinek elsajátításához. A játékos szótanulásban Timmy és barátai segítenek. Az alkalmazás a British Council és az Aardman Animations, a “Shaun the Sheep” és a “Timmy Time” alkotóinak, közös fejlesztése.

Letöltés: iOS Android (Google Play) | Android (Amazon)

 

LearnEnglish Kids: Playtime

6-11 éves gyerekeknek szóló alkalmazásunk nagyon jól fejleszti a hallás utáni megértést és növeli a gyermekek önbizalmát. Olyan dalok és mesék hallgatásával, mint a “Florence Nightingale” vagy a “Red Riding Hood” hatékonyan javíthatók a különféle nyelvi készségek, mint a megértés és a betűzés.

Letöltés: iOS

 

LearnEnglish Grammar (Brit angol verzió)

Legnépszerűbb appunk több mint ezer gyakorlófeladata a nyelvtani szabályok alkalmazásának tökéletesítéséhez jelent nagy segítséget kezdőtől a haladó szintekig.

Letöltés: iOS | Android | WP8

Letötlés az amerikai angol verzióhoz: iOS | Android

 

IELTS Word Power

Mobillal a sikeres IELTS viszgaeredményért! A felkészülést bárhol és bármikor folytathatja az applikáció több mint 100 kérdésével a vizsga témaköreiben.

Latöltés: Android

 

MyWordBook

Az interaktív szótárfüzetünk segítségével bárhol és bármikor fejlesztheted szókincsedet: az egyes új szavakhoz rendelhetsz fordítást, példamondatot, illusztrációt, felveheted a helyes kiejtést, és utána gyakorolhatsz a szókártyák segítségével.

Letöltés: iOS | Android

 

LearnEnglish for Taxi Drivers

Taxisofőrök számára kifejlesztett appunk segítséget nyújt az angol nyelven beszélő utasokkal való hatékony és udvarias kommunikációhoz. Az app használata során el lehet sajátítani a leggyakoribb mindennapi szituációkhoz kapcsolódó kifejezéseket, szókicset és nyelvtani tudnivalókat.

Letöltés: iOS | Android

 

Sounds Right

Az angol nyelv magánhangzóinak, mássalhangzóinak és kettőshangzóinak helyes kiejtéséhez nyújt segítséget a Sounds Right applikáció. Az interaktív app minden egyes hanghoz példaszavakat is lejátszik.

Letöltés: iOS (csak iPad-re)

 

LearnEnglish Audio and Video

Hallgass mindennapi életből vett, autentikus angol nyelvű beszélgetéseket és fejleszd hallás utáni szövegértésed! Minden videohoz letölthető a szöveg átírása és egy-egy szövegértési gyakorlat is.

Letöltés: iOS | Android | Windows Phone 8

 

LearnEnglish Elementary Podcasts

Podcast-sorozatunkban két brit fiatal kalauzolja el hallgatóit szerteágazó brit kulturális témák között. Az adások önmagukban is kiválóan fejlesztik hallás utáni szövegértésünket és bővítik szókincsünket, de a kapcsolódó írásbeli feladatok megoldásával még jobban elmélyíthetjük a tanultakat. Minden adás részét képezi egy interjú, mely során egy nyelvtanár körbejár egy-egy nyelvtani jelenséget.

Letöltés: iOS

https://www.britishcouncil.hu/angoltanfolyam/online/applikaciok

Ha ti is kedvet kaptatok applikációt létrehozni vagy van egy nagyszerű ötletetek, amit már régóta meg szeretnétek valósítani, többek között a http://www.appz4.me oldalon találtok rá lehetőséget.

 Nektek milyen tapasztalataitok vannak a mobilos nyelvtanulással? Ha kipróbáltátok már, írjátok meg tapasztalataitokat!

A szerzőről

Pálinkás Zsófia

2 hozzászólás

Szóljon hozzá