Trendek

E-learning specialisták

shutterstock_1572318831

Az e-learning szakemberek igyekeznek egyre inkább specializálódni a szakmán belül. Nézzük a lehetőségeket!

Legyél Mobile Learning Specialista

Egyre több tanuló ,,on-the-go” módon, mobilon vagy tableten végzi az e-learning kurzusait, mert talán így a legkényelmesebb. Ennek eredményeképpen a mobil learning fejlesztés ágazata szép ívben emelkedik. A mobil learning szakemberek természetesen olyan reszponzív kurzusokat terveznek, amelyek különböző hordozható eszközökről megtekinthetőek.

Gamifikáció Specialista

gamification specialist

Kétség sem férhet hozzá, hogy a gamifikáció napjainkban népszerűbb, mint valaha. A vállalatok és magánoktatási intézmények felfedezték milyen előnyei vannak ennek a módszernek: mennyi tapasztalatot és élményt jelenthet ez a tanulóknak, aminek következtében nő a motivációjuk és a tananyag jobban magával tudja ragadni őket. Szerencsére elmúltak már azok az idők, mikor mindenkinek kötelezően unalmasan előadott, száraz tananyaggal kellett foglalkoznia, hála a gamifikáció alapvető tulajdonságainak, mint például, a jelvények, eredmények, a folyamatos visszacsatolás a tanuló elért eredményeiről, játszva tanítás és hasonlók. Ezek bátorítják és motiválják a őket leginkább, hogy folyamatosan foglalkozzanak a kurzussal és szívesen megoldják az előttük álló akadályokat, feladatokat. A gamifikáció specialistái különböző stratégiákkal töltik meg az e-learninget, például jutalmazási rendszereket, haladási mutatókat és főleg az adott tananyagra orientált játékokat fejlesztenek. Ezek mind magukban foglalják a forgatókönyv, interaktív előadások és a szimulációk tervezését is.

A hordozható technológia specialista

Ez az egyik legújabb e-learning szakágazat, de viszonylag gyorsan egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek ők is. Csak gondolj bele, milyen élmény lenne egy virtuális valóságban e-learning kurzust végezni! A hordható technológia szakembereinek rétegelten át kell gondolniuk, hogy hogyan tudják beilleszteni ezeket a lehetőségeket a tananyagba, illetve olyan tanulást segítő alkalmazásokat csinálni, amiket támogatnak ezek a technikai eszközök.

Analitikus szakember

aula

Az adat az egyik legértékesebb árucikkünk – különösen az e-learning szektorban. Ez megadja a lehetőséget, hogy annyit tanuljunk amennyit csak lehetséges. Az analitikus szakemberek pontosan ebben segítenek, hogy a tanulók kényelmesen tudjanak haladni egy e-learning kurzusban, illetve tökéletesítik a módszertant, a jövőbeni tanulók számára. Manapság rengeteg információ ér minket amit együttesen Nagy Adatnak nevezünk. Egy analitikus felelős lehet ezért az adatkezelésért. Egy kód, vagy szoftver adatokat gyűjt, és elemezi, értelmezi és rendszerezi azokat.
Végtére, csak az az adat értékes, amivel tudjuk, hogy mit kell csinálni, nemde?

Online képzési specialista

A legutóbbi felmérés szerint az online vállalati piac várhatóan 13%-kal fog növekedni 2017-ig. Ma az USA cégeinek 77%-a kívál online vállalati képzést, hogy javítsa a munkavállalók szakmai fejlődését. Ez azt jelenti, hogy az online training szakemberekre magas a kereslet, hiszen egyre több vállalat kínál ilyen fejlesztési programokat az alkalmazottaik számára. Ezeket gyakran azonosítják tanulási célként, és teljesítmény célként és feladatként is.
A fejlődő online képzési anyagok egyre interaktívabbak, és egyre esztétikusabban jelennek meg.
Ezen kívül ők azok, akik segítenek a vállalatok számára megvizsgálni, a jelenlegi online képzési stratégiát, azonosítani az erősségeit és gyengeségeit, majd kidolgozni egy új továbbfejlesztett tanulmányi tervet. Ezek a szakemberek széles körű vállalati szektorokban dolgozhatnak, akár a Fortune 500-as szervezetektől a jótékonysági szervezetekig.

Online biztonsági képzés specialista

Lássuk be, a biztonsági képzések gyakran unalmasak szoktak lenni.
Azonban, ha a legfontosabb elemek interaktívak, akkor az jelentősen megemelheti az elégedettséget, ha e-learning videókkal és virtuális prezentációkkal vagy szimulációkkal van elkészítve a biztonsági training sokkal hatékonyabb és szórakoztatóbb lehet.
Az online biztonsági képzés specialisták feladata a megfelelő oktatás fejlesztése és az online biztonsági modulok fejlesztése. Folyamatosan naprakésznek kell lenniük, és ismerni a legújabb szabályokat és rendeleteket, illetve ismerniük kell a vállalati tanulók igényeit, annak érdekében, hogy a leghatékonyabban megfelelő biztonsági képzést tudjanak nyújtani.

Online kereskedelem/sales képzés specialista

video-marketing-partner

Kereskedelmi és sales munkatársak hatékonyabban végzik a munkájukat, ha rendelkezésükre áll minden eszköz és a szükséges tudás. Az online kereskedelem és értékesítés (sales) képzés specialista segít megszervezni az online képzési modulok fejlesztését, ehhez a feladathoz főként a munkához kapcsolódó készségekre, és nyomatékkal bíró információra van szüksége.
Gyakran alkalmaznak mobil e-learning tanfolyamokat,  forgatókönyveket és szimulációkat, amelyekhez az alkalmazottak hozzáférhetnek, míg mások ezeket a tapasztalatokat csak az üzletben vagy interaktív bemutatókon ismerkedhetnek meg.
Időbe telhet, amíg ezt az e-learning típust megismerjük, ám így kiválaszthatjuk, az utat amely megfelel a tehetségünknek, és készségeinknek.

Ti melyik kategóriába tartozok? Melyik a legtesthezállóbb? Válaszaitokat várjuk kommentben!

A szerzőről

Pálinkás Zsófia

Szóljon hozzá