Érdekességek Módszertan Trendek

E-learning most. Ahogy mi látjuk.

A kialakult járványügyi helyzet felkeltette a sajtó érdeklődését is a digitális vállalati képzések, az e-learning iránt, ennek eredményeként megjelent néhány interjú cégünk, az AR Tudásmenedzsment Kft. vezetőjével, Koharek Andrással. A következőkben egy rövidebb összefoglalót olvashattok az interjúkból, melyek a cikk végén teljes egészében is megtekinthetők.

Digitális képzés jelentése

A digitális képzés során fontos kiemelni, hogy az nem csak a kommunikációs felület online térbe helyezését jelenti. Sokkal inkább egy olyan strukturált rendszert kell értenünk alatta, melyben az időbeli korlátok eltűnnek és amelyben sokkal személyre szabottabban történik a tudás átadása, azáltal, hogy a rendszer követni tudja a tanuló ütemét, hiányosságait és ez alapján tudja vezetni a tananyagban.

Előnyei

A digitális oktatás előnyei közé tartozik, hogy nincs időbeli korlát, a tananyagot gyorsan lehet ismételtetni a tanulóval, valamint az oktató könnyen tudja követni, hogy a tanuló épp hol tart a tananyag elsajátításában. Ezek a tényezők 50%-kal tartósabb tudást jelentenek a hagyományos oktatással szemben. Előny az is, hogyha valamilyen változás történik az anyagban azt gyorsan, és könnyen frissíthetjük, illetve költséghatékonyabb, mint egy hagyományos oktatás, ugyanis egy ismétlődő képzésnél már 2 hónap alatt megtérülhet a digitális oktatásba fordított összeg.

Digitális képzési rendszer bevezetése

A digitális oktatásba való sikeres átálláshoz egy lényeges pont, hogy a folyamat fokozatosan menjen végbe. Első lépésként egy alaprendszer bevezetése ajánlott, majd ezt követően fontos, hogy a képzések minél élményközpontúbbak legyenek. Az első lépés akár egy hét alatt is megtörténhet, de mindenképpen olyan rendszer kell választani, ami a jövőben igényeket is ki tudja szolgálni.

Távmunka működtetése

Távmunka működtetése során a bizalom egy nagyon lényeges szempont, mely a munka minden területén megjelenik. Ennek köszönhetően az AR Tudásmenedzsment Kft.-nál a home office megléte már 4-5 éve sikeresen működik.

Az interjúkat teljes egészében megtekintheted, meghallgathatod az alábbi linkeken:

https://uzletem.hu/velemeny/koharek-andras-nem-szeretem-a-konzerv-megoldasokat

https://itbusiness.hu/technology/cegvilag_n/jot-tehet-a-digitalis-oktatas-fellendulese-a-ceges-kepzesne

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá