Érdekességek Jó gyakorlatok Módszertan Tippek és tévhitek

Storyboard 2. rész – Miért jó?

Legújabb cikksorozatunkban a Storyboard használatát mutatjuk be. Ebben a részben most azt nézzük meg, milyen előnnyel jár, ha ezzel a módszerrel kezdjük a tananyagfejlesztést.

Kétségtelen, nem minden esetben van idő Storyboard készítésre, ezért érezzük hasznosnak bemutatni mi szól mégis mellette!

  • Rendszerezve lesz a nyersanyag-halmaz. Miután megkaptunk minden nyersanyagot, első lépésben mindig azok rendszerezése következik. Egy jól átgondolt struktúra lesz annak eredménye, ha Storyboard segítségével átgondoljuk oldalainkat.
  • Könnyebben kezelhetőek a későbbi változtatások. akár egy újabb verzió elkészítéséhez, akár egy másik hasonló tananyag elkészítéséhez nagyon jól tudnak jönni a korábban elkészített forgatókönyvek. Ezt csak elővesszük és a megbízónk könnyen át tudja benne írni a változtatásokat, így nekünk is sokkal könnyebben fog menni az utólagos javítás.
  • A megbízó szakértük egyértelműen látják a tartalmat. Egyértelműek lesznek az oldalak tartalmai, látni fogják a megbízok, hogy melyik részben mire fektetünk hangsúlyt. Amennyiben vizuálisan is megtervezzük az oldalak kinézetét, megbízóink is már a fejlesztés legelső szakaszában meg tudják fogalmazni kéréseiket. Egy-egy gomb átszínezése, kép cseréje, vagy betűtípus megváltoztatása ebben a szakaszban sokkal egyszerűbb, mintha egy kész anyagban kellene vele foglalkozni.

Ti mit gondoltok?

Forrás: https://elearningacademy.io/blog/benefits-of-drafting-an-elearning-storyboard/

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá