Érdekességek Eszközök Tippek és tévhitek

BEHAVIOURAL EVENT INTERVIEW TRÉNING

„A jövőbeli teljesítmény legjobb előrejelzői a múltbeli cselekedetek.”

A Behavioural Event Interview (BEI) egy hatékony és megbízható technika a jelöltek munkahelyi teljesítményének előrejelzésére. Alapja az általános érvényű igazság, mely szerint a teljesítményre leginkább a múltbeli cselekedetekből következtethetünk. Lényege, hogy viselkedéses elemek segítségével próbálunk következtetni a jelölt kompetenciára.

A kompetenciák olyan mélyen gyökerező tulajdonságok és képességek, melyek meghatározzák a személy sikerességét egy bizonyos feladatkörben. Jelenlétüket leginkább a hozzájuk kapcsolható viselkedésekből tudjuk megállapítani, így a BEI ezek azonosításához nyújt segítséget.

A módszertan az úgy nevezett STAR kérdezéstechnika helyes és magabiztos használatán alapszik.

Situation: Mi volt a konkrét helyzet, amivel szemben állt?

Task: Mi volt a feladat, vagy elvárás?

Action: Mit tett a jelölt pontosan?

Result: Mi volt ennek az eredménye?

Tematika:

  • Az interjú megtervezése: Az interjú előkészítése és megtervezése kihagyhatatlan lépése a folyamatnak. A résztvevők megtanulják elvárásaikat konkretizálni, kompetenciákba önteni, majd viselkedésekhez kötni.
  • A viselkedéses stratégia elsajátítása: a tréning során a résztvevők elsajátítják a STAR technikát és gondolkodásmódot, illetve megtanulnak viselkedéses kérdéseket megfogalmazni kompetenciáikhoz.
  • Értékelés folyamata: A kérdések megtervezésén túl a résztvevők elsajátítják az interjúk értékelésének folyamatát és módszereit.
  • Gyakorlati tippek: a tréner gyakorlati tanácsokkal segíti a résztvevőket felkészülni az interjúkra, és elkerülni a váratlan helyzeteket, vagy a kevésbé hatékony kérdéseket.

Tananyagunk ezen módszertan alapján kilenc modulon keresztül mutat be technikákat, módszereket, melyek segíthetnek hatékonyabbá tenni az interjú menetét annak érdekében, hogy a végén a legmegfelelőbb jelölt kerüljön pozícióba.

Ha felkeltettük érdeklődésedet, keress minket bátran az info@artudasmenedzsment.hu  címen!

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá