Jó gyakorlatok

Az Év honlapja díj – 2014

Idén is megrendezésre kerül a legjobb honlapok versenye, ahol összesen 25 kategóriába lehetett nevezni. A legtöbb nevezés a szolgáltatás csoportba érkezett, ahol olyan ismert oldalak versenyeznek, mint a Használtautó.hu, a Cib Bank oldala, az Elmű, vagy a Generali Alapkezelő weblapja.

ev_honlapja

Mint mindig, ezúttal az Oktatás és az E-learning kategória indulói érdekeltek legjobban. Mivel az elbírálás szempontjai között szerepelnek a design, interaktivitás, innovativitás, reszponzivitás, igen érdekes tartalmakra bukkanhatunk, de nézzük az előbb említett kategóriák legérdekesebb pályázóit.

Oktatás:

Likedrive Autós Iskola: Blogunkon többször írtunk már arról, hogy az autóvezetés elméleti részét kitűnően, ráadásul idő- és költséghatékonyabban lehetne tanítani online formában. Mindig örülünk ilyen kezdeményezésnek, így kiemelnénk az indulók sorából.

Matek Oázis: A matematika sok esetben ott okoz nehézséget, amikor az elméletet nem illusztrálják példákkal. Az oldal ezen problémára kínál megoldást az általános iskolás és középiskolás fiatalok számára. Az oldalon interaktív videók találhatóak, egészen az érettségire való felkészítésig minden szinten.

E-learning kategória:

Esélykvíz.hu: Az oldalon az esélyegyenlőséggel kapcsolatos kvízek köré szerveződik a tartalom, amely célcsoportjai leginkább a középiskolai tanulócsoportok. A kérdések mindennapi élethelyzetekben előforduló problémákat vetnek fel, ráadásul az oldal stílusa is könnyed, vonzó a korcsoport számára.

EduBase: Nagyszerű kezdeményezés szintén iskolások számára, ahol YouTube-ra feltöltött videókból tanulhatnak tetszés szerint a látogatók. Ahogy az oldalt nézegettük, eszünkbe jutott, hogy a későbbiekben akár egy komolyabb, középiskolai MOOC is kinőhetne a dologból.

Tattootechniques – Online Tattoo School: Személyes kedvencünk, hiszen mi mindig is azt mondtuk: „Egy jó e-learning tananyaggal bármit meg lehet tanítani”. Például a tetováló szakma elméleti alapjait is!

Sok sikert az indulóknak, a szavazóknak pedig jó böngészést!

Véleményeket kommentben várjuk, amennyiben pedig érdeklődik megoldásaink iránt, ezen a felületen teheti fel kérdéseit.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá