Tippek és tévhitek

MITx6.002

Érdekes kísérletbe kezd az MIT (Massachusetts Institute of Technology). Fiatalok százai súlyos tandíjat fizetnek azért, hogy az MIT hallgatói legyenek, ugyanakkor az MIT egy új ingyenes szemesztert indít MITx néven. A beharangozó szerint a hallgatók hozzáférnek majd a virtuális laboratóriumhoz, vizsgákon vehetnek részt, kommunikálhatnak egymással a tananyagon elsajátításán túl, sőt a kurzus végén az MIT által kiállított oklevelet is kapnak. A leírás alapján valódi e-learningről beszélünk, ráadásul a világ egyik top egyetemétől, ingyen. Jelentkezés a képre kattintva!

elearning az MIT-n

A kísérlet mindenképpen érdekes, mert ugyan az ingyenesség minden bizonnyal a tesztelés miatt van (hardware, tananyag, stb.), a lehetőség csábító. Nem mellesleg egy kitűnő kezdeményezés és példa arra, hogy egy olyan témában, ahol a kísérletezés is része az oktatásnak is lehet e-learninget alkalmazni.

A szerzőről

Koharek András

valaha banki folyamat és projekt menedzser, ma e-learning szakértő. Hiszi, hogy az e-learning és a digitális oktatási megoldások hatékonysága kiemelkedő és mindent megtesz azért, hogy erről másokat is meggyőzzön.

1 hozzászólás

Szóljon hozzá