Érdekességek

Világranglista

Egy nagyon érdekes cikkre bukkantunk, amelyben összegyűjtésre kerültek azok az országok, amelyek a legtöbbet költenek e-learningre.

  1. Amerikai Egyesült Államok: Az e-learning technológiák szülőhelye első helyen áll, nem csak a vállalatok által üzemeltetett rendszerek terén, hanem egyetemeik is szép számmal kínálnak online kurzusokat. Az MIT és a Pennsylvaniai Egyetem milliós nagyságrendű hallgatóval rendelkeznek világszerte online kurzusaik révén.
  2. India: Ázsiában egyértelműen India áll az e-learning rangsorban az első helyen. Fontos kiemelni, hogy India infrastrukturálisan elmaradott részein sem ütköznek akadályokba a felsőoktatásban részt venni kívánók. Rengeteg tantermi oktatás került át online térbe, ezzel is áthidalva a közlekedés hiányosságait.
  3. Kína: Hasonló megfontolásból fektet milliókat Kína is az online oktatásba és a kommunikációs technológiákba. Ezzel a legelmaradottabb területekre is eljuthat a tudás a tanulni akaró diákoknak.
  4. Dél-Korea: A sort ismét egy ázsiai ország folytatja, ahol majdnem 20 egyetem állt ki az online oktatás mellett. Dél-Koreával együtt Ázsia az e-learning iparág második legnagyobb vezetője, értéke több mint 10,9 milliárd dollár.
  5. Egyesült Királyság: A Brexit árnyékában az angol vezetés hatalmas összeget fektetett online oktatásba. Attól félve, hogy az Unióból való kilépés után kevesebb hallgatót tudnak fogadni, több egyetem is online elérhetővé tette kurzusait. Európa így a harmadik legnagyobb összeget érő e-learning piaccal rendelkező kontinens (8,9 milliárd dollár).
  6. Elefántcsontpart: Talán meglepő, hogy a fejlődő országok közül is bekerült egy a rangsorba, de fontos szem előtt tartani, hogy Elefántcsontpart kiemelkedő helyen áll az online vállalkozások terén is. Szem előtt tartják, hogy az ország fejlődése oktatáson keresztül valósulhat meg.

Mit gondoltok a listáról? Ért meglepetés?

A szerzőről

elearning.co.hu

Szóljon hozzá