Tippek és tévhitek

E-learning blog ajánló

1Itthon még kevés, külföldön viszont szép számmal található olyan blog amely az e-learning-gel foglalkozik. Összegyűjtöttünk néhányat ezek közül, ezen a héten pár mondatban be is mutatjuk őket.

 

Rapid e-learning blog

2Sokszor írtunk már a rapid fejlesztő eszközökről, ezen a blogon rengeteg ötletet kapunk, miként tehetjük színesebbé anyaginkat, hogyan használjunk bizonyos megoldásokat. Az író tömören és egyértelműen fogalmaz, legtöbbször valamilyen gyakorlati példával támasztja alá mondandóját.

Adobe Captivate Blog

Az Adobe Captivate tananyagszerkesztő program funkcióiról szóló blogban arra vonatkozóan kapunk információkat, hogy a szerkesztő funkcióit hogyan tudjuk teljes mértékben, kreatívabban kihasználni. Annak is érdemes olvasgatni a bogbejegyzéseket, akik nem ezt a fejlesztőeszközt használják, ugyanis designra és interkaciókra vonatkozó ötleteket is találunk.

E-learning 24/7 Blog

A blogot az E-learning 24/7 tulajdonosa írja. A cég e-learning megoldásokkal és tanácsadással foglalkozik. Tanácsaikat, tippjeiket folyamatosan osztják meg a blogon 2009 óta. Hitelessége megkérdőjelezhetetlen, hiszen írója több nemzetközi konferencián is szokott előadásokat publikálni.

Integrated Learning Services

Szintén egy „céges” blog, ahol tananyagszerkesztésre kapunk ötleteket. Több, általunk is ismert szerkesztőprogramon keresztül (Lectora, Captivate) mutatják be a legjobb gyakorlatokat. Ezen kívül értesülhetünk a legújabb verziókról, azok előnyeit és hátrányait a blogon viszonylag hamar publikálják cikk formájában.

3

Ez természetesen nem az összes, csak néhány példát mutattunk be, ösztönözve a hazai szakértők tevékenységét. Időről időre jelennek meg gyűjtemények a legjobb e-learning blogokról, így aki még több ihletet szeretne meríteni, látogassa meg a többi blogot, például ITT.

Szeretnénk egy hasonló cikket készíteni a magyar blogokról. Ha ismersz ilyet, küld el, akár kommentben is.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá