Tippek és tévhitek

E-learning tippek 17.

Cikksorozatunk eheti részéban a nyersanyagok hatékony rendszerezéséhez adunk néhány tippet. Reméljük hasznos lesz!

elt17

  • Próbáljuk meg az összes forrásanyagot egy helyen, logikus rendszerben és elnevezésekkel, verziószámokkal tárolni. Ezzel elkerülhető, hogy valaki egy korábbi verziót ellenőrizzen, vagy esetleg keresgetnie kelljen a hiányzó dokumentumokat.
  • Amikor kézbe kapunk egy adag dokumentumot, hogy készítsünk belőle tananyagot, elsőként mindig strukturáljuk őket. Építsük fel a tananyag vázlatát, és döntsük el, hogy melyik dokumentum melyik fejezetbe kerüljön. Döntsük el, hogy legyenek egyáltalán fejezetek?
  • Tegyük a szövegeket, dokumentumokat olyan helyre, ahol bármikor bárki számára elérhető. Ha nincs közös szerverünk, vagy megosztott mappánk, használjunk Google Drive-ot, vagy Dropboxot.
  • Amikor az elkészült anyagról megkapjuk a visszajelzéseket, észrevételeket, gyűjtsük őket egy helyre. Amikor elkezdjük a javítást, jelöljük valamilyen színnel, amiket már kijavítottuk.
  • ne legyünk csalódottak, amikor egy már kijavított tananyaghoz újabb, esetleg a korábbival ellentétes megjegyzések érkeznek. Gondoljuk arra, hogy nincs rosszabb, mint a beiratkozott tanulók által küldött megjegyzések alapján javítani.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá