Tippek és tévhitek

E-learning tippek 18.

Hogyan lehet a szerkesztőeszközök segítségével időt megtakarítani? Nem csak a rapid e-learning módszerrel! Ha jól használjuk a funkciókat, sokkal előbb fogunk elkészülni a munkával, mint azt gondolnánk.

elearning_lectora

  • A legtöbb szerkesztő eszköz (pl.: Lectora) lehetőséget nyújt új lapfülek, menük létrehozására, ahova a leggyakrabban használt ikonokat tehetjük. Így nem kell sok időt elpazarolni azzal, hogy keressük azt a gyakran használt menüpontot, amire szükségünk van.
  • A ctrl c – ctrl v viszonylag egy elterjedt gyorsbillentyű. Ha megismerjük a tananyagszerkesztők specifikus gyorsbillentyűt, további perceket faraghatunk le a folyamat hosszából.
  • Használjuk az import funkciót! A legtöbb szerkesztő eszköz képes prezentációkat importálni, így a szövegezést is megkönnyíthetjük, hiszen csak a vázlatpontokat kell kiegészítenünk.
  • Keressük meg az alapbeállításokat, és állítsuk be a megfelelő betűtípust, méretet, színt, képméretet, stb. Ezzel a módszerrel a másolás esetében az újonnan beillesztett szöveg ezt a formátumot fogja felvenni.
  • Említettük már, hogy a sablonok mennyire megkönnyítik az életünket, így csak annyit javaslunk, nézzük meg milyen beépített sablonokkal rendelkezik szerkesztőeszközünk!
  • Próbáljuk meg minél jobban kihasználni az eszköz adta lehetőségeket. Ha rendelkezünk hangrögzítő funkcióval, próbáljuk ki, mielőtt hosszas órákon keresztül keresgetnénk másik programot.

A szerzőről

Elter Luca

1 hozzászólás

Szóljon hozzá