Tippek és tévhitek

Újdonság a Trivantistól: SCORM disconnect

 

Egyedülálló újítást mutatunk be ezúttal, amely az e-learning tananyagokat függetleníti az internethozzáféréstől.

Érdekesen, sőt meglepően hangozhat, hogy mégis miként működhet egy elektronikus tananyagok internet hozzáférés nélkül, hiszen ezek az anyagok oktatásmenedzsment rendszereken keresztül jutnak el a hallgatókhoz, amelyhez elengedhetetlen az internetes kapcsolat.

discconect_scorm

A Trivantis cégcsoport gondolt egyet és a Lectora tananyagszerkesztőbe egy olyan publikálási formát épített be, amely ugyanúgy SCORM csomagot állít elő, ám a tartalom letölthető a számítógépre, vagy táblagépre.

Az anyagokat ugyanúgy oktatásmenedzsment rendszerből (névszerint a CourseMillből) tölthetjük le, elvégzését azonban kapcsolat nélkül is meg tudjuk tenni. Miután az anyaggal végeztünk, és ismét internetközelben vagyunk, az anyag visszatölthető a rendszerbe, ahol megjelennek az általunk elért eredmények.

Jó megoldás lehet ez azok számára, akik például utazás közben szeretnének tnaulni, de nincs hozzáférésük, gondoljunk itt a repülőutakra, vagy akár olyanokra, akiknek nincs mobilinternetük egy hosszú vonatútra. De azok is sokan vannak, akik épp akkor tanulnának, amikor probléma lép fel internetszolgáltatói oldalról.

A funkciót természetesen mi is kipróbáltuk, és valóban tökéletesen működött. Reméljük az újítást más cégek is átveszik, ezáltal a funkció nem lesz tananyagszerkesztő és LMS függő.

A szerzőről

Elter Luca

Szóljon hozzá